Cheap op vakantie met deze 7 tips

Tuurlijk, helemaal tof: first class vliegen met complimentary champie en een stretched limo die op het vliegveld voor je klaarstaat om je naar je vijfsterrenhotel te rijden, maar echt nódig is het niet. Er zijn tal van manieren om goedkoop (of in elk geval goedkoper) te reizen. De kunst is daarbij uiteraard om je uitgaven flink de kop in te drukken, en dat is een missie waar wij je graag bij helpen. In dit artikel vind je zodoende zeven tips voor een goedkope vakantie. Bam!

John Travolta arm

1. Stel prioriteiten!

De eerste stap om goedkoop te reizen is prioriteiten stellen! Vind je het oké om in een hostel te verblijven, omdat je overdag toch veel weg bent? Maak je je eigen ontbijt in je appartement, zodat je ‘s avonds als een baas uit eten kunt? Het is niet nodig om overal op te beknibbelen, wel is het zaak om verstandige keuzes te maken aan de hand van wat je écht belangrijk vindt. Laat de Hollander in je los!

2. Vlieg cheap!

Je kunt vrij gemakkelijk op vliegtickets besparen door goed rond te kijken! Maak gebruik van verschillende websites om ticketprijzen te vergelijken. Verschuif je reis ook eens met een dag of twee om te kijken wat het effect is op de hoeveelheid verschuldigde dukaten. Probeer daarnaast verschillende vliegvelden op je bestemming eens te vergelijken.

3. Wees flexibel!

Het vinden van een goedkope vakantie betekent ook flexibel zijn. Pin je – als het mogelijk is – niet vast op een bestemming of vertrekdag. Je kunt de bestemming zelfs geheel laten afhangen van de prijs van de vliegtickets. Dankzij websites als Skyscanner en Adioso kun je zoeken op niets meer dan een vertreklocatie. Je ontdekt hierdoor onverwacht goedkope vakanties.

4. Wees brutaal!

Heb je vrienden of familie in het buitenland? Vraag dan gewoon of je op hun bank mag slapen. Misschien kun je er een klusje tegenover zetten? Daarnaast kun je ook eens kijken naar websites waar je met anderen van huis kunt ruilen. Zij een weekje Nederland, jij een weekje Frankrijk. Liever geen anderen in jouw huis? Er bestaan ook websites waar mensen een oppas voor hun huis zoeken, omdat ze hun woning liever niet onbeheerd achterlaten.

5. Speel toerist!

Je kunt ook flink besparen door gebruik te maken van allerlei deals voor toeristen. Een bekend voorbeeld zijn de passen waarmee je onbeperkt gebruik kunt maken van de tram of trein. Zo’n treinpas is vaak veel goedkoper dan steeds losse kaartjes kopen. Hetzelfde geldt voor stadspassen. Hiermee krijg je korting op tickets voor belangrijke bezienswaardigheden en musea. Of wat denk je van gratis wandeltochten? Deze worden in de meeste grote Europese steden georganiseerd.

6. Travel slow!

Over het algemeen geldt dat hoe langzamer je je voortbeweegt, hoe goedkoper het is. Een ticket voor de eerste klas in een hogesnelheidstrein is natuurlijk veel duurder dan een gewone zitplaats in een stoptrein. En dan hebben we het nog niet over de bus gehad! Bijkomend voordeel: vliegen (inclusief inchecken-wachten-douane) is soms niet eens de snelste manier om ergens te komen, zeker als je tussen twee nabijgelegen steden reist.

Real Housewives Work Gif By RealitytvGIF - Find & Share on GIPHY

7. Waan je een local!

Restaurants, hotels en clubs die worden vermeld door grote reisgidsen zijn vaak behoorlijk aan de prijs, zelfs als de gids claimt dat ze budgetvriendelijk zijn. Verlaat de gebaande paden en kijk waar de locals naartoe gaan, of vraag het ze gewoon. Bijna iedereen vindt het leuk om naar zijn input te worden gevraagd. Ook kun je natuurlijk op de markt een lekkere lunch scoren en die opeten op een parkbankje. Dat is pas echt een goedkope vakantie!

Tell Us What You Think
4Te gek4Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]