Tips om ’s nachts koel te blijven

Een goede nachtrust is erg belangrijk om overdag echt productief te kunnen zijn. Als je het ’s nachts te warm hebt, kom je minder goed in slaap en word je minder uitgerust wakker. Lifehacking heeft een aantal tips om ’s nachts koel te blijven.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/je-hoeft-je-bed-niet-elke-dag-op-te-maken/

Katoenen lakens

Katoen ademt goed en neemt goed vocht op, waardoor je het minder gauw te warm krijgt of zweterig wordt. Daarom zijn katoenen lakens een goed idee als je het ’s nachts vaak te warm hebt.

Douchen

Neem op een warme dag voor het slapengaan een koele douche. Zorg dat het water niet al te koud is, want daar word je dan weer wakker van. Het is de bedoeling dat je met een koel gevoel naar bed gaat, terwijl je je lichaam niet te veel stimuleert.

Invriezen

Als het echt heel erg warm is, kun je je lakens in een zak doen en een uurtje in de vriezer leggen. Wanneer je je bed opdekt is je beddengoed lekker koel, en val je sneller in slaap.

Luchten

Omdat het ’s avonds koeler is, is het fijn om een uurtje voor je gaat slapen even alle ramen tegen elkaar open te zetten, zodat je kamer afkoelt en er genoeg frisse lucht binnenkomt. Zorg wel dat je het licht uitdoet, anders komt er allerlei ongedierte naar binnen waar je dan ’s nachts weer last van hebt.

Verwarming

Wordt het juist kouder? Bij koud weer is het beter om er ’s nachts een extra deken bij te pakken dan om de verwarming aan te zetten. Dekens kun je meteen en zelfs zonder dat je het merkt in je slaap wegschoppen, mocht je het te warm krijgen. De verwarming moet je echter van tevoren met de timer instellen of zelf uitzetten als het te warm wordt. Niet echt handig of bevorderlijk voor een goede nachtrust.

Wanneer de verwarming aan staat wordt de lucht bovendien droger, waardoor je ’s ochtends met een droge mond en een verstopte of kriebelende neus wakker wordt en je het gevoel hebt dat je verkouden aan het worden bent.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Dakdekker-Concurrent
    Posted 13/09/2017 10:45 am 0Likes

    Zorg ervoor dat je de isolatie van het dak goed is. Op deze manier kan je een temperatuur stabiel houden. Zowel warm als koel.

Comments are closed.