5 tips voor partysnacks on a budget

Dus je gaat een feestje geven, maar eigenlijk ben je blut. Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om alle gasten zelf iets te laten meenemen, óf je maakt gewoon een paar lekkere snacks on a budget. Dit zijn onze 5 partysnack-ideeën wanneer je er niet teveel aan wilt uitgeven.

Fancy popcorn

Popcorn is een ideale snack die weinig kost. En je kunt er zelf nog allerlei kanten mee op door toppings toe te voegen. Voeg bijvoorbeeld wat extra zeezout en karamelsaus toe voor seasalt caramel popcorn. Of als je van zoet houdt wat gesmolten chocolade. Wanneer je slieren witte en donkere chocolade over de schaal popcorn doet, en wat cupcakeversiering eroverheen gooit, ziet het er extra feestelijk uit.

Chocolade marshmellows

Als je dan toch al chocolade gesmolten hebt en cupcakeversiering rond hebt slingeren, dan zijn in chocolade gedoopte marshmellows een leuke snack om te presenteren. Koop een zak spekjes, spies deze op een prikker of, voor een feestelijker effect, op een papieren rietje en dip de marshmellow tot halverwege in de chocolade. Dip hem meteen daarna in de cupcakeversiering of sprinkle het eroverheen.

Groente met dip

Natuurlijk wil je ook wat gezonds aan te bieden hebben. Snij wat komkommers, wortels, paprika en bleekselderij in stengels en maak er zelf een yoghurtdip bij. Je kunt naar smaak kruiden toevoegen zoals knoflook, citroensap, peper en basilicum.

Ultimate nacho’s

Niks doet het zo goed op feestjes als nacho’s. En het is ook nog eens hartstikke simpel om er net dat beetje extra van te maken. Spreid de nacho’s uit op een bakplaat, voeg wat chilibonen en maïs toe en bedek dan alles met strooikaas. Niet zuinig zijn met de kaas: hoe meer hoe beter! Zet dit een kwartiertje op een op 180 graden voorverwarmde oven. Snijd ondertussen wat lente-ui in stukjes en klop wat crème fraiche los in een schaaltje als dip. Voeg als laatste nog wat jalapeños toe en voilà!

Brie uit de oven

Met deze snack maak je echt de blits, terwijl het super simpel is. Koop een stuk brie (in zo’n houten verpakking) en zet deze, zonder het plastic maar in de houten verpakking, in de oven op 180 graden. Laat hem daar een kwartiertje smelten en serveer het met broodstengels of vers stokbrood. Je kunt de brie nog wat pimpen door er takjes rozemarijn en/of cranberry’s in te steken.

Tell Us What You Think
3Te gek15Leuk2Serieus?7Meh...6Stom

About Author

1 Comment

  • Ka
    Posted 08/03/2020 8:22 am 0Likes

    Brie in houten bakje heet camenbert er is totaal iets anders

Leave a comment

[wpterms id="3193"]