Tips voor een perfect gepocheerd ei

Veel mensen vinden het lastig om eieren te pocheren. Lifehacking heeft een aantal tips om steeds weer een perfecte gepocheerd ei klaar te maken. Lees ook: Zo kun je snel een avocado laten rijpen.

Eieren pocheren is niet altijd even gemakkelijk. Als je pech hebt, kom je met een smeerboel in je pan te zitten of een waterig ei. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat de kans op een goed gepocheerd ei veel groter wordt.

Gebruik verse eieren

Hoe verser het ei, hoe minder gauw het in het water uit elkaar drijft. Als de dooier en het eiwit dicht tegen elkaar blijven zitten, krijg je een mooi egaal gepocheerd ei. Bij oudere eieren loopt de inhoud gauw uit, waardoor het moeilijker te pocheren is.

Gebruik weinig water

Als je een pan vol met water gebruikt, hebben de eieren meer ruimte om uit te lopen. Bovendien kunnen ze dan meer door de pan heen bewegen, wat de kans op beschadiging vergroot. Zorg dat de eieren helemaal ondergedompeld worden met ongeveer een centimeter water extra, maar niet veel meer dan dat.

Gebruik weinig eieren

Pocheren gaat veel beter als je niet te veel eieren tegelijk in de pan doet. Pocheer zo’n twee tot drie eieren te gelijk voor het beste resultaat.

Let op de watertemperatuur

Breng het water aan de kook en zet het vuur vervolgens wat lager zodat het water heel zacht kookt voordat je de eieren in de pan doet.

Gebruik azijn

Voeg tevens een klein beetje azijn of citroensap aan het kokende water toe voordat je de eieren in de pan doet. Het zuur zorgt er namelijk voor dat het ei beter bijeengehouden wordt en dus minder snel uitloopt. Zorg ervoor dat je niet te veel gebruikt, anders gaan je eieren ernaar smaken.

Let op de tijd

Voor een zacht gepocheerd ei kun je het beste viereneenhalve minuut aanhouden. Wil je de dooier iets dikker hebben, tel er dan 30 seconden bij op.

Uitlekken

Gebruik een schuimspaan om de eieren uit het water te vissen. Laat de gepocheerde eieren bovendien even uitlekken op een stukje keukenpapier voordat je ze opdient, anders zit je met een waterig bord.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author