9 manieren om ruimte te besparen in je badkamer

Opbergruimte; je hebt er altijd te weinig van! Zeker in de douche is het vaak behelpen om alles een eigen plekje te geven. Door een beetje slim te werk te gaan, kun je echter een hoop ruimte besparen in je badkamer. Benieuwd? In dit artikel zetten we 9 ruimtebesparende tips voor je op een rijtje!

1. Die loze ruimte boven de deur

De ruimte boven de deur is vaak leeg. Zonde! Waarom zou je geen gebruik maken van al die extra opbergruimte? Maak bijvoorbeeld een plank, waarop je opgerolde handdoeken of mandjes met extra toiletartikelen plaatst. Kies voor meerdere manden van dezelfde grootte om het extra georganiseerd te laten aanvoelen. Hatsee, dat is pas ruimte besparen in je badkamer!

2. Vergeet ook de deur zelf niet

Alle muren bedekt met kastjes, rekken en andere opbergopties? Kies voor de achterkant van je deur om een handdoekenrek op te monteren. Bonustip: een paar haken om je handdoeken overheen te hangen, nemen nog minder ruimte in.

3. Je toilet als opbergoptie

Heb je een toilet in je douche? Ook daar kun je extra opbergruimte fiksen. Kies voor een plank die boven (de stortbak van) het toilet past. We snappen dat je het waarschijnlijk niet zo ziet zitten om je handdoeken daar neer te leggen, maar die vijf extra flessen conditioner kun je er prima op kwijt!

4. Hang het op!

Als je slechts een beperkt aantal kastjes of lades hebt, kies je er natuurlijk voor om opbergruimte aan je muur te maken. Dat kan op allerlei manieren. Kies bijvoorbeeld voor een plank om je toiletpapier op te stapelen, een kubus om je handdoeken in te leggen of monteer wat leuke bekers aan de muur om je make-up in te steken. Je zult zien dat je hartstikke veel ruimte kunt besparen in je badkamer!

5. Speciaal voor je handdoeken

Puilt je kast uit met handdoeken? Kies dan voor een wijnrek! Bevestig deze aan de muur en leg je opgerolde handdoeken erin. Dat staat ook nog eens hartstikke fancy!

6. Multifunctionele kastjes

Net als de achterkant van je deur, vormt ook de binnenkant van je kastjes sneaky extra opbergruimte. Bevestig bijvoorbeeld een organizer aan de binnenkant van de kastdeur en gebruik deze om je föhn netjes op te bergen.

7. Driehoekige planken

In een kleine badkamer zijn planken je beste vriend! Daarmee kun je de hoogte van je badkamer namelijk optimaal benutten. Waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat je planken ook gewoon in de hoeken van je douche kunt monteren. Namelijk door voor planken in de vorm van een driehoek te kiezen.

8. Zonde om die wasbak niet te gebruiken

Als je wasbak niet in een kastje gebouwd is, plaats je er natuurlijk een kastje of een rek onder! Doodzonde om niets te doen met al die loze ruimte in je badkamer.

9. Een tweede douchestang

Waarom zou je een tweede douchestang in je douche plaatsen? Omdat het hartstikke handig is! Koop een paar haken (waar je bijvoorbeeld mandjes aan kunt hangen) en je hebt plots een zee aan extra opbergruimte.

Klaar voor de voorjaarsschoonmaak? Met deze tips wordt dat een eitje!

Wat vind je van deze hack?
26Te gek47Leuk8Serieus?25Meh...57Stom

About Author

2 Comments

 • Marc
  Posted 17/04/2020 2:05 pm 0Likes

  Jezus wat slecht. Ook niet 1 foto als voorbeeld erbij kunnen planten? Mooio stukje getypt in 3 minuten en rest van dag met je kut spelen? Lekker gewerkt pik

  • sonny
   Posted 28/04/2020 9:01 pm 0Likes

   Ik was ook op zoek naar ’n plaatje, te weten van Michael P., de moordenaar van Anne Faber. En dan kom ik jouw seksistische commentaar hier tegen. Niet geheel wat ik zocht, maar je past in ’t plaatje.

Comments are closed.