Keep em long, keep em hard: 5 tips voor lange nagels

Voor de meeste vrouwen is het een must: lange nagels. En dan kun je natuurlijk langs de plaatselijke nagelsalon om er artificiële exemplaren te laten monteren (en de halve inhoud van je portemonnee achter te laten), maar je kunt er ook zelf voor zorgen dat ze uiteindelijk op natuurlijke wijze de gewenste lengte krijgen. En wij weten hoe!

Vijlen

langere nagelsSTOP MET NAGELKNIPPERS! Dat is het aller-, aller-, allerslechtste! Je nagels bestaan namelijk uit drie lagen, en zodra je de nagel knipt met een nagelknipper komt er te veel druk op die lagen te staan. Hierdoor kunnen ze eerder breken of slijten. Dus laat voortaan die nagelknipper in de la liggen (of beter: gooi hem weg). Het is veel beter om je nagels te bewerken met een nagelvijl. Hiervoor geldt: vijl door één kant op te bewegen, dus niet op en neer. Hierdoor krijg je niet alleen het mooiste resultaat, maar bespaar je ook je nagels.

Vermijd agressie

Vermijd agressie in je eigen leven, maar ook in dat van je nagels. Agressieve schoonmaakmiddelen, heftige zeep en handverzorgingsproducten zijn schadelijk voor je klauwtjes. Vermijd deze dus! Dat kan door bijvoorbeeld schoon te maken met natuurlijke producten of handschoenen te dragen tijdens het schoonmaken.

Stay hydrated

Vooral ‘s winters is het belangrijk dat je handen wat extra aandacht krijgen. Dat kan bijvoorbeeld door je handen een verzorgende behandeling te geven. Er zijn verschillende keukenrecepten waar je nagels ontzettend gelukkig van worden, en jij dus ook. Maak een mix van kokosolie, honing en druppels etherische olie van lavendel. Doe dat mengsel in een potje en smeer je nagels er zo vaak mogelijk mee in. Heb je wat extra tijd? Mix dan wat olijfolie met citroensap en laat je nagels daar 10 minuten in weken. Het liefst doe je dat elke avond voor het optimale resultaat.

Tip: zet een tube handcrème bij je handzeep. Zo vergeet je nooit om na het handen wassen wat extra liefde aan je handen te geven.

Gezonde dingetjes

Naast verzorging aan de buitenkant kan de binnenkant ook wel een beetje helpen aan de verbetering van je nagels. De groei heb je namelijk ook te danken aan de voedingswaarden die je binnenkrijgt. Let daarom op dat je genoeg proteïne, goede vetten en groene groentes binnenkrijgt. Voor een extra boost kun je ook gebruikmaken van Biotine-supplementen. Biotine is van origine goed voor de haargroei, maar is ook bevorderlijk voor de groei van de nagels. Het is een vorm van een B-vitamine en is daarom niet schadelijk voor het lichaam.

Make it shine

En last, but zeker not least: maak gebruik van een nagelverharder. De naam zegt het al: die verhardt je nagels. Hierdoor breken ze minder snel af en kunnen ze beter doorgroeien. Een extra voordeel is dat het ook nog een glimmend effect heeft en dus een verzorgde look geeft (en dat is natuurlijk wat je wilt).

langere nagels

Benieuwd naar meer feitjes over nagels? Dit zeggen je nagels over je gezondheid!

Tell Us What You Think
27Te gek35Leuk2Serieus?9Meh...6Stom

About Author

1 Comment

  • Mark
    Posted 01/02/2020 6:01 pm 0Likes

    Dames; lange nagels zijn echt afstotelijke. Op een rare uitzondering na vindt geen enkele man het aantrekkelijk. Echter, geen enkele man geeft dat toe als je het vraagt.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]