To do-app Any.DO

Wie een to do-app zoekt, heeft een heel ruime keuze. Binnen die keuze lijkt er een soort tweedeling van complete to do-programma’s met apps, site en clients voor desktops en een stevige GTD-opzet versus de lijstjes-apps die mooi en eenvoudig zijn. Van die laatste soort bespraken we op Lifehacker al Clear met een opvallende navigatie (zonder knoppen). In die reeks mooi vormgegeven maar eenvoudige to do-apps is er nu ook Any.DO (Android en iOS).

De Clear-standaard?

Het kan toeval zijn maar het lijkt of er met de komst van Clear meer aandacht voor interfaces is die pinchen, swipen en andere aanraak-opdrachten mogelijk maken. Daar waar veel apps knoppen hebben en de vinger als een soort muis dient, is bij Clear de besturing écht door aanrakingen. Pinchen vouwt lijsten op, naar beneden trekken maakt een nieuwe taak en swipen wist een taak. Any.DO heeft soortgelijke functies. Naar beneden trekken van de lijsten laat een nieuwe taak verschijnen en swipen vinkt een taak af.

Heldere vormgeving

Het opvallendst aan Any.DO is de vormgeving. De lichte, zwart-witte kleuren doen wat denken aan Agenda.

Een rustig scherm met weinig extra’s in beeld. En als leuk detail de taak melk kopen (Remember the Milk!).

Vandaag of morgen

De hoofdindeling is gebaseerd op wanneer de taken gedaan moeten worden. Het openingsscherm bevat dan ook:

 • Today
 • Tomorrow
 • This week
 • Later

Door van beneden naar boven te bewegen, komen er andere opties. Met “Folder” selecteer je taken op Folder-tags die je aan taken hebt toegevoegd. Daarmee wordt het mogelijk om alle taken die je in de folder Bellen hebt ingedeeld op een rij te zien.

De to do-apps die meer op GTD zijn gebaseerd hebben doorgaans een Inbox waar taken inkomen die óf losse taken zijn die niet bij een project horen of waar je snel even een taak dumpt om later te voorzien van tags als deadline, project, context (bellen, ooit, kantoor, wachten op). Daarnaast nemen de zwaardere taken doorgaans meer ruimte in voor de eerst volgende acties. In deze app zijn dat de taken met een ster.

 

Inspreken van taken

Na het naar beneden trekken van het scherm is het mogelijk een taak in te tikken of te dicteren door op het microfoon-icoon te tikken. In het Engels worden commando’s als call, mail, phone, remember to … goed herkend. Het Nederlands van Any.DO is nog niet zo goed ;-)Na het invoeren van de taak is er een aantal mogelijkheden om zaken toe te voegen:

Bij de optie Share is er een koppeling met het adresboek die delegeren of delen erg makkelijk maakt.

Anders dan bij veel to do-apps is het niet mogelijk taken naar de app te mailen. Clear heeft die optie wel en zeker zwaardere toepassingen als Remember the Milk en Nozbe kennen die optie. Die optie, zeker gecombineerd met slimme syntax waarmee met enkele toetsaanslagen taken compleet kunnen worden “ingestuurd”, zijn wat mij betreft een must voor to do-apps.

App en binnenkort een website

Any.DO is voorlopig vooral een app. De Chrome toepassing wilde bij mij niet en de web-toepassing is in ontwikkeling. Wie met veel taken en projecten aan de slag wil, zal dat wat weinig zijn. Nozbe heeft een desktop-toepassing, RTM een snelle en complete website. Koppelingen met bijvoorbeeld Dropbox of Evernote zijn er niet.

Kosten

Naast de vormgeving is een tweede grote pré de prijs: gratis. En dan niet alleen het instapmodel maar de app als geheel. Daarmee is er in elk geval met Clear (€ 2,39) een duidelijk verschil.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

12 Comments

 • MindtechAffiliates
  Posted 09/07/2019 1:19 pm 0Likes

  Great. It is good to constantly coming up with creative ideas. Provides much needed knowledge. goal oriented blog posts and always tried to find creative ways to meet goals.

  Thanks
  Online affiliates

  • Roy T
   Posted 24/07/2019 8:22 am 0Likes

   Great affiliate program you have share.

 • Anant Mishra
  Posted 28/06/2019 1:12 pm 0Likes

  Hey, very nice site. I came across this on Google, and I am stoked that I did. I will definitely be coming back here more often. Wish I could add to the conversation and bring a bit more to the table, but am just taking in as much info as I can at the moment. Thanks .

  DedicatedHosting4u.com

 • swapna sri
  Posted 06/06/2019 3:00 pm 0Likes

  Thank You! For sharing such a great article, It’s been an amazing article. It provides lot’s of information, I really enjoyed to read this, I hope, I will get these kinds of information on a regular basis from your side.

 • james grills
  Posted 22/02/2018 1:23 pm 0Likes

  This is a very useful app. Loved the variety of features and usability.

 • Meiske66
  Posted 25/06/2012 11:00 pm 0Likes

  Tot nu toe geen last van advertenties, maar ik gebruik het alleen offline, misschien daardoor?
  Wat ik wel zou willen is elke week even een backup op de pc maken, zodat ik niet al mijn to-do’s kwijt ben als mijn android telefoon er opeens de brui aan zou geven. Iemand tips hoe ik dit kan doen? Via Kies misschien????

 • Jeremy Timessen
  Posted 23/06/2012 1:54 am 0Likes

  Any.do was tot voor kort ook mijn favoriete to-do app. Maar sinds een week ofzo gaat het gepaard met advertenties, wat de usability niet ten goede komt. Overigens vond ik de wit-op-zwart-versie fijner werken, aangezien de meeste taken en ideeën ‘s-nachts tot mij kwamen 😉 Erg fijne app, jammer dat ze nu erg commercieel aan het worden zijn.

 • Heleen
  Posted 18/06/2012 1:45 pm 0Likes

  Leek me wel wat, dus wou deze downloaden (voor Android). Heeft iemand inmiddels gezien welke machtigingen erbij zitten?!? Waarom moet deze app sms-berichten kunnen verzenden, telefoonummers kunnen bellen, persoonlijke en contactgegevens kunnen lezen, etcetera, als het ‘slechts’ een takenlijst is? Zal wel met de ‘share’-functie te maken neem ik aan. Maar gewoon een takenlijst zoals dat in Outlook bestaat met o.a. herinneringsfunctie, dat is eigenlijk wat ík zoek, ik hoef dat niet per sé te delen …. Tips?

  • Arjan Broere
   Posted 20/06/2012 10:20 am 0Likes

   Heeft je Android-telefoon niet een takenlijst standaard? Misschien even op Twitter met #dtv posten om wat reacties te krijgen? Ik heb zelf geen Android. Kijk anders een op de mobile-site van Nozbe of dat wat voor je is.

 • Frank van de Groep
  Posted 15/06/2012 2:39 pm 0Likes

  Hallo Arjan,

  Ik heb deze ook geprobeerd maar ik blijf iets missen. Eigenlijk zou ik dit willen:
  een addon op Google Mail, Task, Documenten en Evernote zodat ik al mijn life events kan vangen en daar een actie aan kan koppelen. Eigenlijk wat Evernote voor notities is. En daarbij de optie om zo’n taak direct te voorzien van een q1, q2, q3, q4 indicatie (urgent-belangrijk, nieturgent-belangrijk, urgent-nietbelangrijk, nieturgent-nietbelangrijk) en die kan tonen in een matrix.

  Dat zou hemels zijn.

  gr. Frank

  • Arjan Broere
   Posted 20/06/2012 10:17 am 0Likes

   hi Frank,

   Ik zou zeggen: maken die app 😉

   De meeste wat zwaardere gtd-programma’s dringen door op allerlei platforms en maken meer koppelingen mogelijk. Zo ben ik al blij met de integratie van Evernote in Nozbe, zodat ik notities bij projecten heb. Maar zo makkelijk als je van alles in Nozbe kunt dumpen dat zie ik in die GTD-toepassingen nog niet zo. Ik kan me daarom voorstellen dat velen Evernote ook als GTD gebruiken, vanwege de toegankelijkheid en sorteer-mogelijkheden.

   De tag met kwartalen (Q1 etc) is wel een slimme. Anders dan met “someday/maybe” of “ooit” heb je een meer inhoudelijke beoordeling gemaakt. Er moet toch een Eisenhower-aanhanger zijn die dat kan mooi grafisch kan maken?!

Comments are closed.