Todoist Next: takenmanager vernieuwd met meer gratis functionaliteit

logoDe takenmanager Todoist is in zijn geheel vernieuwd en gelanceerd met als projectnaam Todoist Next. De sterkste vernieuwing: de samenwerkingsoptie. Daarnaast is het gemakkelijker om taken te plannen. De vernieuwingen zijn ook beschikbaar in de gratis versie. Daarnaast blijft een sterk punt dat Todoist op 13 platformen te gebruiken is, waardoor bijna elke combinatie van apparaten je taken synchroniseert. Kortom, een interessante takenmanager in het enorme aanbod van apps en tools die taken voor je bijhouden.

Takenmanagers: welke?

Eerder bespraken we op Lifehacking hoe je uit alle takenmanagers kunt kiezen welke bij jou past. Todoist hoort in de hoek van takenmanagers die erg compleet zijn en je helpen Getting Things Done toe te passen.

Nieuwe functies

Op de Todoist-site is een pagina gemaakt met alle nieuwe functies die met Todoist Next geïntroduceerd zijn. Dat helpt, want voor de huidige gebruikers is er op het eerste oog niet zoveel veranderd. De belangrijkste veranderingen:

 • samenwerken (zie video hieronder). Je kunt een project delen en daarna binnen dat project taken toewijzen en notificaties sturen. Weer een manier om minder mail in samenwerking in te zetten en meer focus op acties
 • plannen (zie afbeelding hieronder). Als je op een taak klikt, verschijnt er een menu met een aantal standaardopties: morgen, volgende week of bijvoorbeeld uitstellen. Met name als je een planning voor een dag maakt of onderhoud doet, is het handig taken snel een nieuwe plek te kunnen geven
 • taken synchroniseren real time over 13 platforms. Dat de taken real time syncen is niet zo’n prestatie maar de grote diversiteit van platforms maakt meerdere combinaties van apparaten bruikbaar maar ook bij het delegeren van taken hoef je niet te weten of iemand Android of iOS of Windows of iets anders gebruikt. De filters die je aanmaakt om je taken te sorteren in voor jou relevante groepen (vandaag én bellen, vandaag én kantoor, afgewerkt én deze week) synchroniseren ook mee

Afbeelding: de planning knoppen

planning

Video Samenwerken

Mocht je zeker willen weten of wat jij wil kan of je ervan willen gewissen dat je binnen het gratis gebruik kan blijven, dan kun je de pagina met tarieven checken.

 

Is Todoist in wat jij zoekt? Helemaal niet? Misschien? Kortom, wat gebruik jij om je taken te managen en delen?

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

6 Comments

 • Monique
  Posted 10/02/2014 8:01 pm 0Likes

  Ik zoek een taken lijstje wat ik met een exchange server kan sycroniseren met outlook. Met mijn blackberrie was dat geen probleem. Ik heb nu een sony, met android besturing en ik krijg het niet goed ingeregeld.
  Hebben jullie daar tips voor?

 • Bart
  Posted 10/02/2014 6:03 pm 0Likes

  Ik ben fan ben Trello.
  Dit is véél meer dan een eenvoudig to-do lijstje (al kan je die er perfect voor gebruiken)
  Trello is een eenvoudige online fichebak, maar dan met vele extra opties. Zeer overzichtelijk werk je met anderen samen aan een project.
  In dit filmpje zie je snel wat ik bedoel
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lczQoEZLEE4#t=97

 • Jervis Groeneveld
  Posted 04/02/2014 1:36 pm 0Likes

  Samenwerk-optie klinkt aantrekkelijk, en die mis ik in Things op mijn Mac, dus de moeite waard om Todoist te gaan checken.
  Ik gebruik voor teamwerk applicaties als Asana (gratis tot een bepaalde teamgrootte) en Basecamp (niet gratis), en die hebben weer een uitgebreide functionaliteit qua ‘emails’ en ‘documenten delen’.
  Iemand een idee/mening hoe Todoist zich verhoudt tot Things/Asana/Basecamp?

  • Arjan Broere
   Posted 10/02/2014 8:59 am 0Likes

   Asana en Basecamp zijn primair voor samenwerking en zeker Basecamp heeft meer features, zoals whiteboards, kalender en milestones en chatpagina’s. Dat is wat “lichter” bij Todoist. Daar werk je vooral via projecten, taken en commentaren bij die twee.

   Als je samenwerkt via taken dan is Asane of Todoist of Nozbe zeker prima. Als je een soort projectsite zoekt, dan is Asane misschien voldoende maar Basecamp zeker goed.

   Naast alle persoonlijke voorkeuren en verschillen in tarieven 😉

 • Alexis van Dam
  Posted 04/02/2014 10:16 am 0Likes

  Ziet er interessant uit… In hoeverre kun je hier meer mee dan bijvoorbeeld Wunderlist? Is het een overstap waard van Wunderlist naar Todoist Next?

Comments are closed.