Online de Tour de France volgen

tour_de_france_logo1024.jpgDit weekend is de Tour weer van start gegaan en zoals elk jaar zijn er weer extra veel manieren om deze wedstrijd te volgen. Natuurlijk is er voor de echte die-hards de radio, waarmee je op het strand naar de commentatoren kunt luisteren (hadden we Theo Koomen nog maar!) maar waarom zou je als je ook je iPhone bij je hebt? We zetten de meest in het oog springende applicaties voor je op een rij.

Wil je naast de officiële site een zo volledig mogelijk beeld, kijk dan op de speciale Tour site van de NOS. Alle etappes, uitslagen, kaarten, videostreams, weblogs en een mobiele applicatie.

Google Maps

Natuurlijk is de Tour te volgen op diverse Maps applicaties. Een van de meest in het oog springende is de tourapplicatie van Ubilabs. Je kunt hier tijdens de etappe de kopgroep volgen waarbij je, na flink inzoomen, zelfs de gemiddelde snelheid en vermogen van de renners. Op Paris.thover.com kun je een mooi overzicht per etappe zien in zowel Google Maps als Google Earth (onderaan de pagina). Ook op Mapmyride is een interactieve kaart van de etappes te vinden.

tour-de-france-map-livetracker.jpg

Twitter

Op Twitter is er genoeg te doen rondom de Tour. Zo is er natuurlijk de Twittersearch die je in een eigen Twitterfountain of -stream kunt zetten. Maar ook de NOS houdt alle berichten bij van Twitterende Tourdeelnemers. Een leuk initiatief is deNike Livestrong Chalkbot, een soort rijdende inktjetprinter die tijdens de Tour boodschappen kan ontvangen via Twitter en SMS en deze op het Franse asfalt plaatst.

Mobiel

Op de iPhone kun je bijna niet om de Rabo iTour heen. De applicatie biedt je de mogelijkheid om de etappe (o.a. samenstelling kopgroep en volgers) te volgen (rit updates met een interval van 30 seconden) met daarnaast nieuws van de Raboploeg zelf, klassementen en overzichten van je eigen favoriete renners. Daarnaast is er ook de gratis webapp iTour de France die op diverse mobiele browsers is te bekijken.

rabo_itour.jpg

Sociale netwerken

Hyves en de Telegraaf hebben ook dit jaar weer een online poule opgezet om samen met en tegen je vrienden de Tour de France te spelen. Meer hierover vind je op Dutch Cowboys. Verder zijn er veel specifieke wielerfora en -netwerken zoals Cyclingfever speciaal in een Tour2009-jasje gehesen met eigen fora, chatrooms en poules.

Heb jij nog interessante online of mobiele applicaties die iets met de Tour de France te maken hebben? Laat ze in de reacties achter!

(Bronnen: Dutch Cowboys, Google Earth Blog, bibliothecaris in Blog)

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

Leave a comment

[wpterms id="3193"]