Uitgaan: dit zijn de do’s & don’ts om een flirt te fixen

‘You’ll never get a second chance to make a first impression’, zeggen ze zo mooi in het Engels, dus kun je die eerste impressie maar beter volledig perfectioneren. Maar hoe krijg je zoiets voor elkaar? Sommige mensen zijn van huis uit al echte flirters, maar de mensen die er iets meer moeite voor moeten doen gaan wij helpen. Het is tenslotte Valentijnsdag!

Voorbereiding is het halve werkuitgaan

Om te beginnen is het belangrijk om je zelfverzekerd te voelen. Dat lijkt misschien een lastige opgave, maar is makkelijk op te lossen: bereid je voor! Schakel desnoods hulp in van je vrienden/vriendinnen; zo kun je samen een perfecte outfit bepalen. Kies voor die glitterjurk in plaats van een gescheurde spijkerbroek! Kies voor een witte blouse in plaats van dat eeuwige shirtje met korte mouwen! O, en gebruik wat extra make-up! Dat betekent niet dat je er als een omgevallen poederdoos moet uitzien, maar een extra glimmertje in je oogschaduw of glittertje in je lipgloss doet al wonderen.

Voor de boys: zorg dat je er verzorgd uitziet, scheer of trim je baard en spuit je beste luchtje op. Bespreek hoe jullie de avond gaan aanpakken en drink jezelf als het nodig is vast wat moed in. Met mate hè?

Zorg dat je opvalt

Bij binnenkomst moet je niet meteen aan de bar gaan hangen of met je vrienden in een hoek gaan staan. Zo kom je over als een gesloten persoon. Echt, met een open houding ben je al veel interessanter. Het is daarentegen ook geen aanrader om rondjes te lopen, ‘op zoek naar de lekkertjes’. Dat komt weer wanhopig over. Probeer daarom een middenweg te vinden, bijvoorbeeld bij de dj-booth of aan de zijkant van de dansvloer (op de dansvloer zelf is natuurlijk helemaal amazeballs).

Your first steps

Oké, heb je iemand op het oog? Zorg dan dat je genoeg oogcontact maakt. Daarmee laat je weten dat je er bent en geïnteresseerd bent. Zorg wel dat het subtiel blijft: kijken, lachen en weer wegkijken. Twee minuutjes wachten en opnieuw. Nogmaals: hou het wel een beetje subtiel. Constant blijven kijken is zeker geen succes; je wilt immers niet als een of andere stalker overkomen.

uitgaanDe eerste (uitgaans)woordjes

Als je merkt dat die ander ook oogcontact met jou blijft zoeken, kom dan in actie! Ben je een angsthaas en wil je het rustig aan doen? Zorg dan dat je langzaam dichter bij hem of haar in de buurt komt, zodat de ander ‘the big step’ kan maken. Heb je genoeg jagers gedropt en ben je klaar voor het echte werk? Stap dan (met een al voorbedachte openingszin) op iemand af. Bijvoorbeeld: “Je ziet er echt leuk uit, alles goed?” Laat het ‘wil je iets drinken?’ nog even achterwege; je wilt niet de indruk wekken dat je iemand gaat drogeren…

Na het uitgaan…

Geef tijdens jullie gesprek subtiele complimentjes, glimlach een beetje en voor je het weet eindig je het uitgaan samen met een kopje thee bij diegene thuis. Of in elk geval met een telefoonnummer in je pocket, en dat is natuurlijk ook een aanwinst!

uitgaan

Oefening baart kunst, maar uitgaan kost geld! Om vaker uit te kunnen: Zo kunnen studenten geld besparen

Klik op de "ik heb zin" button voor jouw ultieme openingszin.

Tell Us What You Think
5Te gek2Leuk6Serieus?5Meh...7Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]