Versterk je veerkracht op vier verschillende gebieden

Dagelijks je veerkracht op vier gebieden versterken zorgt ervoor dat je beter weet wat je wilt in je leven, je minder spijt hebt, en het voegt ook nog eens tien jaar aan je leven toe. Althans, volgens Jane McGonigal. Na een zware hersenschudding ontwikkelde de game designer een spel om ‘haar hersenen beter te maken’, en het werkte. Niet alleen bij haar, maar ook bij anderen. Na onderzoek kwam ze erachter dat het spel te maken had met veerkracht op vier gebieden: fysiek, mentaal, emotioneel en sociaal. 

Jane legt in haar speech aan de hand van wetenschappelijk onderzoek uit wat je kunt doen om op de vier gebieden je veerkracht te versterken:

Fysieke veerkracht
Die is voorspelbaar: bewegen. Als je niet stil zit, ben je de gezondheid van je hart, je longen en hersenen aan het verbeteren.

Mentale veerkracht
Een simpele taak als het twintig keer knippen van je vingers is al een boost voor je mentale veerkracht. Doe je dagelijks een dergelijke taak ononderbroken, dan krijgt je meer focus, discipline, doorzettingsvermogen en wilskracht. Wilskracht werkt als een spier, hoe meer je het traint, hoe sterker het wordt. Met een simpele taak kun je dus al je wilskracht versterken.

Emotionele veerkracht
Als je per negatieve emotie drie positieve emoties kun ervaren, verbeter je je gezondheid en ontwikkel je de mogelijkheid om ieder probleem dat je tegenkomt op te lossen.
Een simpele manier om een positieve emotie te ervaren is door een raam kijken: als je buiten bent, kijk je ergens naar binnen en andersom.  Ook kun je op Google zoeken naar schattige baby-dieren. Heel simpel, maar te zien aan de reacties die Jane uit de zaal kreeg bij het tonen van een baby-olifant, zeer doeltreffend!

Sociale veerkracht
Stuur iemand een bedankje (al is het via Twitter) of schud iemands hand gedurende 5 seconden. Je krijgt hierdoor meer kracht van je vrienden, familie, buren, etc. Dankbaarheid en fysiek contact zijn de kernwoorden bij dit onderdeel.

Bekijk hier de video:

 

SuperBetter

Het spel dat Jane heeft ontwikkeld in deze tijd is SuperBetter. Dit spel is er op gericht om een situatie het hoofd te bieden. Het is een manier om je bovenstaande vier punten te versterken, het helpt je je kracht te vinden en inzicht te krijgen in wat voor jou negatieve invloeden zijn. Het spel wordt ondersteund door onder andere neurowetenschappers. Superbetter is te vinden op SuperBetter.com en als iPhone app in de iTunes app store (gratis).
Het is wel weer een site/app waarop je je moet registreren en waarop je je voortgang bij moet houden, maar voor iemand die door een moeilijke periode gaat, kan het zeker een goede steun zijn.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Jeremy Timessen
  Posted 05/09/2012 11:00 am 0Likes

  Inspirerende speech. Is dit op een TED event? Daar heeft ze geloof ik ook over dit onderwerp gesproken. Overigens zijn Ted Talks een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in technologie, entertaiment en design

  • ludz
   Posted 05/09/2012 11:27 am 0Likes

   En filosofie, psychologie, persoonlijke ontwikkeling en nog veel meer 🙂

Leave a comment

[wpterms id="3193"]