Verzekering voor je drone of auto regelen? Let dan hierop!

Drones stijgen nog altijd in populariteit en krijgen ook steeds meer aandacht in de media. Of dat nu is omdat ze door verboden zones vliegen en uit de lucht worden gegrepen door een politie-arend, of omdat een of andere influencer z’n drone tegen een flatgebouw crasht. Het lijkt hoe dan ook een verstandig idee om je peperdure drone – net als je auto – gewoon goed te verzekeren. Er zijn echter wel een paar zaken om in de gaten te houden bij het afsluiten van zo’n verzekering.

Geen overbodige luxe

Drone

Ja, we hebben allemaal te maken met zorgverzekeringen, inboedelverzekeringen en reisverzekeringen. Maar wist je dat je ook een drone-verzekering kunt afsluiten? Als je je drone zakelijk gebruikt, is een verzekering zelfs verplicht. Maar ook als hobbyvlieger is het wijs om even na te gaan of jouw WA-verzekering voor de kosten garantstaat wanneer jij aansprakelijk bent voor schade aan iemands eigendom.

Daarnaast is jouw eigen drone daarmee natuurlijk ook verzekerd, want de kleine luchtacrobaten willen nog weleens in een boom blijven hangen, om vervolgens genadeloos richting aarde te storten. Andere dan bij het afsluiten van een autoverzekering moet je een indicatie geven van de waarde van je drone en dien je dus aan te geven of je hem recreatief of beroepsmatig gebruikt. Gebruik je hem alleen recreatief? Sluit dan in elk geval een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren af.

Autoverzekeringen vergelijken

Nu we het toch over autoverzekeringen vergelijken hebben: ook op dat gebied valt nog wel het een en ander te winnen. Je kunt een hoop geld over de balk smijten door langere tijd over- of onderverzekerd te zijn. Wat houdt dat precies in? Stel, je neemt een duur pechhulp-in-het-buitenland-pakket, maar je komt letterlijk nooit over de grens met je auto. Dat is dan een totaal overbodige kostenpost. Hetzelfde geldt voor het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Gebruik je de auto maar zelden? Dan zijn er bepaalde autoverzekeringen die daar hun kosten op aanpassen. Je vindt ze onder eerdergenoemde link.

Bij een autoverzekering kan het trouwens zomaar gebeuren dat je een dubbele dekking over het hoofd ziet. We noemden net al de pechhulp als voorbeeld. Je kunt daar binnen je autoverzekering voor verzekerd zijn, terwijl je misschien óók al lid bent van de Wegenwacht. Daarmee betaal je dus twee keer voor dezelfde dienst. Zonde!

WA of all-risk?

Of je nu je drone of je auto gaat verzekeren, een WA-verzekering is sowieso verplicht. Daarmee ben je verzekerd voor eventuele schade die je met je drone of auto bij een ander veroorzaakt. Met een WA-verzekering zijn echter niet de kosten gedekt als jij zelf schade aan jouw drone of auto hebt als gevolg van een ongeluk. Overweeg daarom een WA-casco oftewel een all-riskverzekering af te sluiten. Dan worden namelijk ook schadekosten gedekt wanneer je met je auto een dier aanrijdt, of met je drone tegen een politie-arend aanvliegt ?

Ook handig om te weten: Je mag niet zomaar alles filmen met je drone!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]