Pimp je badkamer met deze 4 planten

Een badkamer en planten. Het is een betere combinatie dan je misschien denkt. En vooral tropische huisplanten floreren bij de beperkte lichtval en het hoge vochtgehalte in jouw schrobschuurtje. Bovendien wordt die (vaak toch kille) ruimte van de nodige sfeer voorzien met wat groen. Maar goed, welke planten kan je dan het beste in je badkamer zetten? Wij zetten de vier beste planten voor je op een rij.

Sansevieria

De sansevieria, ook bekend als de slangenplant of vrouwentongen, is een van gemakkelijkste planten om voor te zorgen, en daarmee ook direct de perfecte keuze voor een badkamer. Hij is gek op vochtige omgevingen en doet het goed bij weinig licht. De verticale bladeren nemen niet alleen weinig ruimte in, maar filteren ook de lucht in de badkamer.

Bamboe (de Lucky dan…)

De badkamer is een plek om tot rust te komen en daar past een bamboeplant perfect bij. Of beter gezegd, daar past de dracaena braunii perfect bij. Heeft in de verte wel wat van echte bamboe (en wordt dan ook Lucky Bamboo genoemd) maar is in feite familie van de asperges. Hoe we dat weten? Nou, dat hebben we volledig te danken aan Jan, die hier een scherpe opmerking over maakte in de reacties. De plant heeft niet een enorme hoeveelheid licht nodig, en vindt het heerlijk om in een vochtige ruimte te staan. Perfect dus voor de badkamer!

Graslelie

Deze hardwerkende huisplant, ook bekend als de spinnenplant, houdt van een middelmatig verlichte kamer en heeft per week een of twee keer water nodig. De plant kan tot 60 cm hoog groeien en heeft lange dunne bladeren. De graslelie is populair als huisplant omdat hij weinig aandacht nodig heeft.

Orchidee

De serene schoonheid van de orchidee misstaat in geen enkele badkamer. Dankzij het indirecte licht in de badkamer en de hoge vochtigheid kan de plant op natuurlijke wijze groeien en bloeien. Perfect om op een warme plek in het raamkozijn of naast de wasbak te plaatsen.

Tell Us What You Think
2Te gek13Leuk3Serieus?6Meh...1Stom

About Author

3 Comments

 • Jan
  Posted 08/01/2020 11:58 am 0Likes

  De Bamboe op de foto en waarop in het artikel gedoeld wordt,is de ‘Lucky Bamboo’, en dat is helemaal geen bamboe maar de Dracaena sanderiana , familie van de asperges. De link in het artikel naar de nl pagina van bamboe op wiki slaat dan ook nergens op,

  • Elmar
   Posted 08/01/2020 12:14 pm 0Likes

   Bedankt Jan! Info waar we wat mee kunnen. Heb het meteen aangepast in het artikel.

   • Jan
    Posted 08/01/2020 12:29 pm 0Likes

    Ok , bedankt!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]