Wat te doen als je een tijd teveel vet hebt gegeten

Er zijn weleens van die periodes waarin het bijna onmogelijk is om gezond of met mate te eten. Denk hierbij aan de feestdagen, maar ook aan periodes waarin je het heel druk hebt en regelmatig naar de frietboer of de afhaalchinees gaat omdat je te weinig tijd of puf hebt om te koken. Wat kun je doen om je lichaam van teveel vet te laten herstellen? Lees ook: 10 manieren om je stofwisseling te versnellen.

Zo nu en dan fastfood eten of grote hoeveelheden voedsel consumeren is niet zo erg, maar als je dit een tijdlang blijft doen, gaat dit invloed hebben op je gezondheid, productiviteit en prestaties. Hier bespreken we een aantal dingen die je kunt doen om je lichaam en geest te laten herstellen van langdurig overvloedig eten.

Asperges

Asperges hebben een vochtafdrijvende werking, waardoor je je minder opgeblazen gaat voelen. Bovendien bevatten asperges aminozuren en mineralen die de symptomen van een kater kunnen verlichten.

Bananen

Veel kant-en-klaarmaaltijden en fastfood zitten boordevol zout. Bananen bevatten veel kalium, wat de gevolgen van te veel zoutinname kan reduceren. Bovendien zorgt kalium ervoor dat je lichaam minder vocht vasthoudt. Het resistente zetmeel in bananen vormt tevens een goede voedingsbron voor de gezonde darmbacteriën.

Bladgroenten

Stofjes in bladgroenten binden zich aan galzuren in het lichaam, waardoor de ophoping van cholesterol in de bloedbaan geblokkeerd kan worden.

Mosterd

Mosterd kan je stofwisseling een paar uur lang met wel 25 procent verhogen, waardoor je sneller calorieën verbrandt. Het bevat zelf trouwens weinig calorieën, dus je kunt het lekker dik op je boterham smeren.

Witte thee

Witte thee zorgt ervoor dat er minder gauw vetcellen gevormd worden, en het bevordert tevens de afbraak van vetcellen.

Tell Us What You Think
2Te gek6Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]