Wetenschappelijk bewezen manieren om je productiviteit een boost te geven

Het liefst zijn we de hele dag zo productief mogelijk bezig, maar zo nu en dan zit er een dip in je productiviteit. Dit is volkomen normaal maar niet altijd efficiënt. Je kunt het gewoonweg soms niet gebruiken omdat je van alles en nog wat moet doen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je productiviteit een boost te geven.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/zo-haal-je-alles-uit-je-gmail-adres/

Geef je productiviteit een boost

Baby diertjes

Het kijken naar dierenplaatjes en dan met name het kijken naar baby dierenplaatjes is alles behalve tijdverspilling. Uit een Japanse studie blijkt namelijk dat het kijken naar schattige dierenplaatjes je verantwoordelijkheidsgevoel, verzorgdheid en betrokkenheid bevorderd. Dit instinct zorgt ervoor dat je zowel netter als duidelijker en overzichtelijker werkt. Deze gevoelens worden onbewust opgeroepen bij het bekijken van dierenplaatjes en je neemt dit dan ook onbewust mee in je werk. Waakzaamheid, focus en aandacht voor detail zijn kwaliteiten die hierdoor worden aangewakkerd.

Muziekmuzieknoten-symbolen_318-29778

Het is al vaker bewezen dat muziek veel invloed heeft op je geestelijke gesteldheid. Het luisteren naar muziek maakt dopamine vrij, wat misschien wel het meest effectieve stofje in je hersenen is dat je een goed gevoel geeft. Als dopamine wordt vrijgelaten worden de hersens actiever en onze stemming veranderd drastische. We voelen ons beter en zijn daardoor minder vatbaar voor stress. We maken hierdoor niet alleen betere beslissingen maar weten relaties ook beter en op een gezondere manier te onderhouden.

Beweeg

Als je voor een langere tijd niet beweegt kan dit invloed hebben op je productiviteit. Het is dus van belang dat we ook op werk in beweging blijven. Regelmatig oefeningen doen verbetert de mentale prestaties en heeft een goede invloed op je planning skills. Bewegen verbetert de stemming, vermindert stress, en verhoogt de algehele gezondheid. Het zou nog beter zijn als we elke dag een pauze nemen waarin we even kunnen sporten, maar dit is bij het grootste gedeelte van de bedrijven nog niet de standaard.

Power nap

Wie wordt hier niet enthousiast van, het is wetenschappelijk bewezen dat een dutje doen goed voor je is. Het geeft je productiviteit een boost! Na de lunch zit ons dopamine en serotonine level in een dip die ook wel de welbekende middagdip veroorzaakt. Een goed gepland middagdipje kan het geheugen, de prestaties, en de algemene alertheid verbeteren en verminderd stress.

Lees ook: Wat doe je tegen een middagdip?

Multitasking

Hoe meer, hoe sneller, hoe beter, maar toch niet. Multistaking is een no-go. Wanneer we meerdere taken tegelijk op ons nemen zijn we uiteindelijk niet sneller. Het is namelijk zo dat als we multitasken we niet meerdere dingen tegelijk doen, maar onze focus gewoon heel snel switchen van de ene naar de andere taak. Dit maakt ons volgens onderzoek minder efficiënt en minder intelligent. Niet goed voor je productiviteit dus.

multitasken-bestaat-niet

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author