Zeg student; deze gerechten kook je gewoon in de magnetron

Als student zijnde heb je het niet altijd even makkelijk wat (avond)eten betreft. Boodschappen zijn duur en echt zin (of de skills) om te koken heb je ook niet. Daarom hebben we voor jou deze makkelijke gerechten verzameld die je (grotendeels) gewoon in je magnetron kunt klaarmaken. En het is nog te vreten ook!

Gepofte aardappel

Een gepofte aardappel kan, met de juiste toevoegingen, al een hele maaltijd an sich zijn. Of je hem nu wil maken als bijgerecht of als hoofdgerecht: dit kan gewoon in de magnetron. Hiervoor heb je een magnetron-deksel nodig. Was de aardappel met schil en al goed af en maak vervolgens een paar sneden in de zijkant. Afhankelijk van de dikte, doe je de aardappel 5 tot 8 minuten op een bord onder de magnetrondeksel in de magnetron. Je kunt hem vervolgens vullen met bijvoorbeeld crème fraîche, geraspte kaas en lente-uitjes.

Kopje macaroni

Doe de macaroni in je favoriete mok en giet er wat water op. Zet dit 4 minuten in de magnetron. Je kunt er daarna voor kiezen om verschillende soorten geraspte kaas toe te voegen en het nog 2 a 3 minuten in de magnetron te zetten. Easy peasy mac and cheese!

food porn cheese GIF

Eitje ontbijtje

Tik twee eieren open in een mok en voeg hier naar smaak ui, paprika, champignons en ham aan toe. Hier kun je natuurlijk eindeloos mee variëren. Sprenkel er wat zout en peper overheen en meng het geheel goed door met een vork. Zet het volgens 4 minuten in de magnetron en je hebt een omelet in een mok.

breakfast eating GIF

Nacho’s

Strooi een zak nacho’s leeg op een bakplaat. Verdeel hierover een blikje Mexicaanse bonenmix en maïs. Bestrooi het geheel vervolgens met strooikaas en zet het geheel ongeveer 10 minuten op 180 graden in de oven. Heb je geen ovenfunctie? Dan kan het geheel ook opgewarmd worden in de magnetron. Serveer met wat losgeklopte sour cream of crème fraîche.

nacho GIF

Chocoladecake

Smelt wat chocolade in de magnetron. Tik vervolgens vier eieren in een kom en scheid hierbij het eigeel van het eiwit. Klop het eiwit tot het stijf is en voeg de eidooiers een voor een toe aan de chocolade. Meng het geheel vervolgens door het stijve eiwit en doe het mengsel in een ingevette taartvorm. Bak het geheel een halfuur op 170 graden.

Wat vind je van deze hack?
8Te gek17Leuk1Serieus?4Meh...2Stom

About Author

3 Comments

 • Jesse
  Posted 19/03/2020 5:07 pm 0Likes

  Dat is geen incorrect Nederlands.

 • Klaver
  Posted 19/03/2020 3:49 pm 0Likes

  …Dan dat…?

 • Jesse
  Posted 18/03/2020 9:00 pm 0Likes

  “Als student”, of “student zijnde”. “Als … zijnde” is een contaminatie. Bij deze een lifehack: gebruik deze contaminatie niet meer, dan kom je daadwerkelijk intelligent over, en niet alsof je intelligenter over wilt komen dan dat je bent.

Comments are closed.