Iets veiliger boodschappen doen? Check onze tips!

In deze rare tijden kan het best beangstigend zijn om gewoon boodschappen te doen. Anderhalve meter afstand is immers niet altijd goed mogelijk. Toch moet je je eten hebben, en dus moet je manieren bedenken om veilig boodschappen te kunnen doen. Laat dat denkwerk maar zitten, dat hebben wij al voor je gedaan. Hoe je veilig boodschappen doet, dat lees je hier!

Handschoentjes dragen

Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar veiligheid gaat voor. Doe daarom plastic handschoentjes aan. Zo raak je de karretjes niet aan, de producten die je pakt ook niet en ben je toch een stuk veiliger. Als je klaar bent met de boodschappen en je weer thuis bent, gooi je de handschoentjes weg en was je alsnog even je handen met zeep. Better safe than sorry.

Boodschappen afspoelen

Blijkbaar doen veel mensen dit: de boodschappen afspoelen of reinigen zodra je thuiskomt. En dat is – als je er over nadenkt – niet eens zo heel gek. Die producten zijn door veel verschillende handen gegaan – tijdens de verzending naar de winkel of door mensen die iets pakken en toch maar weer terugleggen. Sowieso best een smerig idee, toch?

Doe boodschappen in je eentje

Twee mensen lopen meer kans besmet te worden dan één. En je bent in je eentje sowieso een stuk sneller. Je hoeft dan ook maar één wagentje te duwen in plaats van twee, wat ruimte en tijd scheelt. Hoe sneller je de winkel weer uit bent, hoe beter. Natuurlijk moet je ook weer niet door de winkel gaan rennen om er snel uit te zijn, want dat kan gevaarlijk zijn.

Haal meteen boodschappen voor de hele week

Oké, het is best lastig om voor een hele week te bedenken wat je moet eten, maar het is toch beter. Zo hoef je maar één keer naar de winkel. Dat neemt wel iets meer tijd in beslag, maar dan heb je echt alles en hoef je niet elke dag die bron van bacteriën door.

En als je het nou lastig vindt om te bedenken wat je moet doen zodra de boodschappen in huis liggen, is dit wel iets voor jou: Thuis-isolatie saai? Pak eindelijk deze 5 uitstel-klusjes eens op!

Tell Us What You Think
17Te gek64Leuk32Serieus?33Meh...76Stom

5 Comments

 • Peter
  Posted 23/04/2020 3:59 pm 0Likes

  Laat me niet lachen! Mijn ouders van 82 en 86 halen nog zo’n beetje iedere dag boodschappen bij de AH of Lidl hier om de hoek. Geen van beiden ziek! En dan zijn het ook nog eens grote supermarkten waar veel klanten komen. Ik ben er net nog geweest en heb bij beide supermarkten gevraagd of er in al die tijd iemand van het personeel ziek is geworden. Geen ziekmeldingen! Datzelfde geldt voor de apotheek hier in de buurt. we worden gigantisch in de maling genomen!

 • Roberto
  Posted 11/04/2020 2:28 pm 0Likes

  Bij voorkeur gooi je je handschoentjes weg alvorens in de auto of op de fiets te stappen. Anders komt de viezigheid wellicht op uw handvatten, stuur, deurklink e.d.

 • Sylvia
  Posted 07/04/2020 9:25 am 0Likes

  Het zou een stuk handiger zijn als supermarkten een éénrichtingsverkeer beleid invoeren! 1,5 meter afstand is niet haalbaar in die smalle gangpaden! En dan ook nog tussen vakkenvullers door laveren…

Leave a comment

[wpterms id="3193"]