Zo kies je de beste aubergine

Aubergine is een erg gezonde vrucht en door de neutrale smaak kan je hem goed combineren met andere groentes en in veel gerechten gebruiken. In plaatst van er willekeurig eentje uit het schap te plukken kies een verse. Hier vind je de vijf punten waarop je moet letten bij het kiezen van een verse aubergine. Lees ook: Zo pel je makkelijk een hardgekookt ei.

1. Hij voelt zwaarder dan die eruit ziet. Aubergines moeten zwaar aanvoelen, dat is een teken dat deze vers is en in goede conditie.

2. De buitenkant is helder, glad en glanzend. Een doffe buitenkant wijst erop dat ze slecht zijn bewaard of vervoerd. Terwijl een rimpelige buitenkant betekent dat de aubergine al lang geleden is geplukt, waardoor ze bitter worden.

3. Kijk hoe de steel van de aubergine eruitziet. Deze moet groen zijn en niet bruin of uitgedroogd. Ook dit wijst er op hoe lang geleden de aubergine is geplukt.

4. Als je met je vinger de aubergine indrukt, moet deze een klein beetje veren. Te zacht dan is de aubergine oud en te rijp.

5. Om bittere exemplaren te vermijden kies je voor een kleinere. Hoe groter de aubergine, hoe meer zaadjes erin zitten, en deze zorgen vaak voor de bittere smaak van de vrucht.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author