Pizza opwarmen? Gebruik een koekenpan!

Soms, héél soms zijn er van die kleine geluksmomenten. Dan sta je een keer in de snelle rij bij de supermarkt, bijvoorbeeld. Of je hebt opeens alle stoplichten mee. Puppy’s, sowieso altijd goed. O, en als blijkt dat je nog pizza van de dag ervóór over hebt. Winning! Koud prima te doen, maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon even opwarmen. Wij hebben namelijk dé manier om een pizza snel op te warmen terwijl hij heerlijk knapperig blijft.

Supersnel, maar superklef: in de magnetron

Als je restjes pizza in de magnetron opwarmt, wordt het deeg zacht en taai. Er gebeurt bovendien iets raars met de structuur van de daarvoor nog zo lekker krokante laag kaas, waardoor die opeens bizar rubberachtig wordt en meer weg heeft van een soort Hubba Bubba met kaasfonduesmaak. Daarnaast komt er allerlei sappen vrij uit de ingrediënten die boven op de pizza liggen (wie gooit er ook plakken tomaat op een pizza?!), waardoor de bodem in een moeras verandert.

Langzaam, maar ideaal & krokant: in de oven

Als je overgebleven stukken pizza opwarmt in de oven, wordt de Italiaanse pannenkoek lekkerder dan na bovengenoemde tactiek in de magnetron. De korst blijft dan immers vrij knapperig en de kaas behoudt z’n structuur. Alleen duurt het lang als je honger hebt, omdat je ook nog de oven moet voorverwarmen. En als je de pizza te lang in de oven laat liggen, wordt hij al snel droog of brandt hij aan.

De Gulden Middenweg: in de koekenpan

Het klinkt misschien een beetje raar, maar een stuk pizza blijft opvallend lekker als je hem in de koekenpan opwarmt. De pizzabodem wordt vanaf de onderkant verhit, waardoor hij knapperig blijft, de kaas behoudt z’n structuur en de ingrediënten worden langzaam opgewarmd, waardoor ze minder gauw nat of juist te droog worden. Bellissima!

91bbe521-bf08-4beb-99d4-c0ea6e7f638a-15300315822_44743e4e8b_b

Je hoeft daarbij trouwens geen olie of ander vet in de pan te doen. Je kunt de pizza gewoon in een droge pan leggen die is voorverwarmd op een niet al te hoog vuur. Doe op het laatst nog even snel een deksel op de pan om de kaas lekker te laten smelten. Niet te lang, omdat de boel anders weer te nat wordt vanwege condensatie op het deksel. Smakelijk!

Wat vind je van deze hack?
18Te gek29Leuk3Serieus?4Meh...3Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Annie, lost in this world looking for clues
    Posted 11/02/2020 9:43 pm 0Likes

    Hiep hier hoera voor de panpizza!! Hoe komen je erop? Dat ik daar zelf nooit opgekomen ben 🙁 Zou het ook lukken met pannenkoeken of -echt heel gek- koude aardappels? In het laatste geval mss wel een beetje boter in de pan; zou zomaar best lekker kunnen worden of zijn. Ga ik NU doen, koude aardappels liggen in het koelvak van de supermarkt: een life-hack op zich.
    Gewoon cadeau, van mij. Omdat het kan. Denk ik. Doei!

Comments are closed.