Zo maak je met 1 kip 5 verschillende maaltijden

Voor 1 persoon eten klaarmaken is vaak relatief duur. Eenpersoons kant-en-klaar maaltijden zijn prijzig, en als je zelf kookt heb je vaak restjes over, maar niet altijd zin om een aantal keer achter elkaar hetzelfde te eten. Niet alles is in te vriezen, en niet iedereen heeft daar genoeg ruimte in de vriezer voor. Hier laten we zien hoe je met 1 hele kip 5 verschillende lekkere maaltijden kunt maken die heel weinig kosten en die je ook nog eens van andere restjes afhelpen. Lees ook: Zo kun je snel een avocado laten rijpen.

Gebraden kip

Koop een hele kip en braad deze in de oven. Je hebt dan al meteen je eerste maaltijd voor elkaar. Probeer de kip niet al te overheersend te kruiden, anders smaken straks je andere gerechten allemaal een beetje hetzelfde. Haal daarna al het vlees van het karkas, koel de restjes snel af en bewaar ze in de koelkast. Op naar maaltijd nummer twee.

Kippensoep

Het karkas dat overgebleven is kun je gebruiken om een lekkere kippenbouillon van te trekken. Je kunt er een blik witte bonen doorheen doen. Groenten die je over hebt of vermicelli zijn ook erg geschikt om er een wat meer gevulde soep van te maken. Houd in ieder geval een portie bouillon (zonder toevoegingen dus) apart voor maaltijd nummer drie.

Risotto

Risotto is heel eenvoudig te maken, als je maar de juiste rijst en een goede bouillon gebruikt. De bouillon heb je alvast, mits je deze bewaard hebt van maaltijd nummer twee. Risotto is ook uitermate geschikt voor het opmaken van restjes groenten en vlees. En een gepocheerd eitje bovenop je risotto is ook erg lekker.

Wraps, sandwiches, of salades

De overgebleven restjes kippenvlees zijn erg lekker koud te gebruiken in een wrap, op een broodje of in een (pasta)salade. Roer wat mayonaise of humus door het vlees heen zodat het niet te droog is en ga er creatief mee aan de slag!

Omelet

Als je wat eieren over hebt, is het erg lekker om wat koude kip over het ei te verdelen vlak voordat het ei helemaal gestold is. Vouw daarna de omelet dubbel voordat je deze serveert, zodat de kip een beetje warm wordt.

Let op: Het wordt afgeraden om kip opnieuw op te warmen omdat de eiwitsamenstelling van het vlees dan verandert, wat voor spijsverteringsproblemen kan zorgen. Het kan echter geen kwaad om een beetje afgekoelde kip eventjes door een warm gerecht te roeren vlak voordat het wordt opgediend. Zorg dus alleen dat het vlees niet te veel verwarmd wordt en eet het dan ook meteen op, anders kunnen bacteriën zich snel gaan vermenigvuldigen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]