Dé tips om nieuwe muziek te ontdekken

Als je je playlist al zo vaak hebt geluisterd dat je zelfs weet welk nummer er komt als je playlist op shuffle staat, is het hard tijd voor een beetje nieuwe muziek. En ja, nieuwe muziek zoeken kan best lastig zijn. Welke nummers zijn leuk genoeg om aan je playlist toe te voegen? Wij hebben wel een paar tips voor je.

Good old Spotify

Als je een beetje thuis bent in Spotify, heb je vast weleens gemerkt dat er honderdduizenden playlists van andere Spotify-gebruikers te beluisteren zijn. Die bevatten vaak muziek van over de hele wereld, maar je kunt ook heel specifieke playlists beluisteren. Ben je bijvoorbeeld gek op muziek uit de eighties of alleen maar gabber? Dan kun je je lol op.

Daarnaast biedt Spotify een afspeellijst die is gebaseerd op je eigen muzieksmaak: Jouw Discover Weekly. Spotify maakt deze playlist automatisch aan en zet die elke maandag voor je online. Jouw Discover Weekly bevat allerlei nummers waarvan Spotify denkt dat jij het wel leuk zult vinden. Hoe vaker je Spotify gebruikt en hoe meer nummers je in je favorieten opslaat, des te beter het beeld dat Spotify van jouw muzieksmaak heeft. Werkt echt goed!

Naast Jouw Discover Weekly kun je terecht bij de verschillende Daily Mix-playlists, die liedjes van je favoriete artiesten tot één toffe lijst mixt. Dat zijn er meestal zes, die verschillen in de genres die je luistert. Voor de nieuwste muziek afgestemd op jouw smaak kun je afstemmen op Jouw Release Radar, waar je kennismaakt met nieuwe artiesten binnen jouw favoriete genres, maar ook nieuw werk van artiesten die je al kent.

Alternatieven

Spotify is uiteraard niet de enige plek om nieuwe muziek te ontdekken. Andere platforms zijn bijvoorbeeld Apple Music, Tidal en Deezer. Het nadeel bij al dit soort platforms is dat je een (betaald) abonnement nodig hebt om relaxed te kunnen genieten. Sommige zijn weliswaar gratis te gebruiken, maar dan krijg je wel advertenties voor je kiezen en kun je niet offline luisteren.

Als je niet aan een abonnement vast wilt zitten, zijn er genoeg andere sites waar je wél volledig gratis muziek kan luisteren, zoals bijvoorbeeld Soundcloud, Earbits Radio of Jamendo Music. Voor zulke sites heb je echter wel vaak een account nodig.

Inlezen werkt ook goed!

Misschien ben je wel toe aan een volledig nieuwe muziekgenre. Luister je bijvoorbeeld al jaren alleen maar naar hiphop en ben je toe aan iets anders? Probeer dan eens iets totaal nieuws; misschien past country of doom metal wel beter bij je nieuwe levensfase! Als je niet zo goed weet wat voor andere muziekgenres er zijn, kun je dat terugvinden op deze geniale website of gewoon hier opzoeken. Daarna kun je meer van dat genre bijvoorbeeld op YouTube opzoeken en beluisteren – misschien is het wel helemaal jouw ding, zonder dat je het wist.

Heb je graag achtergrondmuziek op tijdens het werk? Check dit dan: De beste websites voor achtergrond muziek!

Tell Us What You Think
7Te gek0Leuk2Serieus?10Meh...5Stom

1 Comment

  • Peter
    Posted 26/02/2020 10:11 am 0Likes

    Bij GNOD (Global Network of Discovery) kun je aan de hand van muziek (of boeken/kunst/films) die je leuk vindt suggesties krijgen voor nog meer en/of andere muziek (boeken/kunst/films).
    https://www.gnod.com/

Leave a comment

[wpterms id="3193"]