Zo voorkom je een ladder in je panty

Een ladder is superhandig. Maar in je panty? Liever niet natuurlijk! En aangezien we middenin de periode van gezellige diners en kerstfeestjes zitten wil je je daar natuurlijk wel een beetje leuk op kleden. Als vrouw kiezen we dan toch al snel voor een jurkje of rokje, met natuurlijk de noodzakelijke panty tegen die ellendige vrieskou. Nadeel van panty’s: er ligt altijd een fikse ladder op de loer!

Zo’n gemene ladder heeft het talent om te ontstaan op een moment dat het écht niet uitkomt. Toegegeven: het komt altijd slecht uit, maar op sommige momenten nog nét even slechter. Tijdens een eerste date, de derde sollicitatieronde, of die jaarlijkse terugkerende hel in de vorm van een kerstdiner bij je schoonouders. Je kunt trouw de Nederlandse economie blijven sponsoren en nieuwe panty’s blijven kopen, of wachten totdat er anti-ladder panty’s op de markt komen die wél werken (wij hebben deze nog niet gevonden namelijk), maar er zijn ook handige tips om ladders zo veel mogelijk te voorkomen. Goed voor je portemonnee én het milieu. En ook voor je humeur waarschijnlijk.

Koop een grotere maat

Dit wil natuurlijk niemand. Toch raad ik het aan om bij panty’s een maatje groter te kopen. Wanneer je een panty uit de verpakking haalt, dan is deze piepklein. Je moet flink trekken om deze helemaal aan te krijgen. Door een maat groter te kopen, voorkom je dat je jezelf in een panty moet wurmen. Wat de kans kleiner maakt dat je er een ladder in trekt.

Vijl je teennagels!

Een veelvoorkomende plek waar ladders ontstaan is bij je teennagels. Zorg dus dat je teennagels netjes gevijld zijn, zodat er geen scherpe haakjes meer aan zitten.

Draag sokken

Wat ook helpt tegen het gevaar van scherpe nagels: trek dunne sokjes aan onder je panty! Die sokjes hebben overigens meer voordelen dan alleen ellendige ladders voorkomen. Het houdt je voeten een stuk warmer, en ze zorgen er ook voor dat je minder snel zweetvoeten krijgt door de synthetische panty’s.

Stop je panty in de vriezer

Dit trucje hoef je maar eenmalig uit te voeren: maak je panty vochtig en stop deze in een zakje. Plaats het zakje een nacht in de vriezer en hang de panty de volgende ochtend uit totdat deze droog is. De vezels zijn door de kou steviger geworden waardoor de kans op een ladder een stuk kleiner is.

Spuit haarlak op je panty

Er zijn vele onverwachte wondermiddelen die helpen bij huis-tuin-en-keuken problemen. Haarlak is hier één van. Spuit wat haarlak over je nieuwe panty voordat je deze aantrekt. Het zorgt voor een steviger laagje waardoor je panty minder snel stuk gaat. Je kunt de haarlak ook extra spuiten wanneer je de panty al aan hebt. Zorgt er ook nog eens voor dat je panty beter blijft zitten.

Toch een ladder gemaakt? Geen paniek!

Transparante nagellak is je redding! Smeer wat nagellak aan het einde van de ladder. Iedere andere kleur nagellak helpt overigens ook. Nadeel is dan uiteraard dat je deze ziet. Door de nagellak op de ladder te smeren scheurt deze niet verder. Voordeel is ook dat een potje nagellak minder ruimte in beslag neemt in je tas dan een reserve panty. Hoewel we dit ook sterk aanbevelen, uiteraard. Die reserve panty.

Tell Us What You Think
4Te gek9Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Miep
  Posted 15/12/2016 12:06 am 0Likes

  Ik doe mn panties al jaren aan met n paar dunne handschoentjes. Bijv thermo(hardloop)handschoenen.
  Nooit meer ladders! Tenzij je te hard trekt.

  • Isabeau Engelaar
   Posted 15/12/2016 1:21 pm 0Likes

   Bedankt voor de tip!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]