10 heerlijke tips om meer uit een dag te halen

Ken je die dagen dat je meer punten niet van je to do list af hebt gestreept dan wel? Of die momenten dat je onder het mom van ‘struisvogeltactiek’ je bed in duikt met Netflix. Voor alle uitstellers (ja, geef maar toe) onder ons hebben we daarom 10 tips om slimmer te leven en meer uit een dag te halen. Het werkt echt!

Iedere week neem je je weer voor om ongelofelijk productief te zijn. En ook iedere week kom je weer tot de conclusie dat het toch wel erg fijn zou zijn als er wat meer uren in een dag zouden zitten. Maar of je nu aan je scriptie moet werken, die vervelende deadline hebt op je werk of tegen enorme berg emails op moet werken; deze 10 hacks helpen je om net dat beetje productiever te zijn. Lees ook: Vermijd tijdverspillers en haal meer uit je dag

1. Stop met multitasken

Je kunt beter één taak goed uitvoeren en daar je volledige concentratie bij houden, dan met honderd dingen tegelijk bezig zijn en uiteindelijk niets helemaal af hebben.

2. Maak een to do list

En schrijf hier alles op wat je te binnen schiet. Het kan zelfs helpen om dingen op te schrijven die je al hebt gedaan (omdat het zo heerlijk is om ze af te strepen). Op deze manier maak je je hoofd leeg en kun je je volledig concentreren op de taak die af moet.

3. Rooster tijd in om aan bepaalde taken te werken.

Dit werkt om twee redenen: mensen kunnen geen andere afspraken met je inplannen op het tijdstip dat je hebt gereserveerd én je maakt het voor jezelf makkelijker om een bepaalde tijd helemaal ongestoord door te werken.

4. Download een Self-Control App

Identificeer wat je zwakke punten zijn en download een Self-Control App. Hierin kun je invoeren welke websites je geneigd bent te bezoeken als afleiding en blokkeert ze voor een bepaalde tijd. Zelfs als je je computer opnieuw opstart of de app verwijderd blijven ze geblokkeerd.

5. Leg je telefoon weg

Of je nu kijkt of niet, iedere keer dat je telefoon af gaat wordt je even uit je concentratie gehaald. Het beste leg je hem dus ergens uit het zicht of zet je hem op een ‘niet storen’.

6. Probeer de (10+2)*5 hack tegen uitstelgedrag

Als je to do list bestaat uit een aantal korte taken, dan helpt het om voor iedere taak een kookwekker te zetten. Ga voor iedere taak uit van 10 minuten en wissel dit af met 2 minuten pauze. Rek je even uit, ga naar de wc of haal een glas water en begin als de 2 minuten op zijn aan de volgende taak. Op deze manier kun je in een uur gemakkelijk 5 taken van je lijstje afstrepen.

7. Las regelmatig een pauze in

Het is bewezen dat het niet alleen belangrijk is om af en toe even iets anders aan je hoofd te hebben en te ontstressen, pauzes helpen ook om je creativiteit te stimuleren en zorgen voor een goed humeur. En dat helpt je weer door de rest van de dag heen.

8. Hou je aan de 2-minuten regel

Streep taken waar je maar 2 minuten voor nodig denkt te hebben het eerst van je to do list af. Er zullen altijd taken zijn waar je tegen op ziet, met als gevolg dat je to do list alsmaar blijft groeien. Om te voorkomen dat je het overzicht verliest kun je het beste kleine taken als eerste elimineren, zodat je een beter beeld hebt van wat er nog moet gebeuren. Maar ook voor wat langere taken kan dit helpen. De kans is namelijk groot dat als je er twee minuten mee bezig bent, je het ook af zult willen maken.

9. Plan tijd in voor lichaamsbeweging

Het blijft een eeuwig dilemma tussen ‘s ochtends wat langer kunnen blijven liggen en voor je werk een rondje hardlopen of naar de sportschool gaan. Toch profiteer je er van als je er wel voor kiest om je bed uit te komen. Lichaamsbeweging voordat je je dag begint zorgt er namelijk voor dat je creatiever bent en je je beter kunt concentreren. En als je die routine eenmaal onder de knie hebt, dan blijft het ook makkelijker om te gaan.

10. Doe taken waar je het meest tegen op ziet als eerst

We hebben allemaal taken waar we mega tegenop zien en het is heel erg aantrekkelijk om die tot het allerlaatste moment uit te stellen. Maar naast het knagende gevoel dat je dan de hele dag zult hebben, is het gewoon zo heerlijk om te weten dat je het ergste al gehad hebt. Dus pak die vervelende taak eerst aan, want daarna is de rest een eitje!

Heb jij nog handige tips om meer uit je dag te halen? Deel je tips!

Tell Us What You Think
0Te gek2Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]