5 gewoontes die je productiviteit belemmeren

Bepaalde gewoontes zijn lastig af te leren. Maar in sommige gevallen is het de moeite waard, omdat je hierdoor je productiviteit kunt verhogen. Lees ook: 10 dingen die je niet moet doen voor het slapengaan.

Iedereen heeft dingen die ze regelmatig doen en die geen negatieve invloed op hun prestaties lijken te hebben. Vaak zijn het dingen waar je niet eens bij nadenkt, terwijl je met een aantal kleine veranderingen je productiviteit flink kunt verhogen.

De snooze-knop op je wekker gebruiken

Veel mensen gebruiken ’s ochtends regelmatig de snooze-knop op hun wekker om nog even iets langer te kunnen blijven liggen. Toch krijg je van die minuten niet echt rust, omdat het hooguit een paar minuten is. Dit is veel te kort om in je remslaap te komen. En lig je wakker, dan ga je waarschijnlijk al over van alles nadenken, waaronder hoe lang het nog zal duren voordat je wekker opnieuw afgaat.

Monday blues? Zo start je de week goed

Te lang trainen

Sporten is goed voor je. Maar als je veel en lang achter elkaar traint, kan je immuunsysteem minder goed gaan werken. Hierdoor kun je weer eerder ziek worden. Probeer dus een gulden middenweg te vinden.

De verkeerde schoenen dragen

Als je schoenen niet goed zitten, of als je steeds hetzelfde paar schoenen draagt, kun je last van je rug, je spieren en je voeten krijgen. Hierdoor ga je raar lopen of raar zitten, waardoor het probleem alleen maar erger wordt.

Niet genoeg naar buiten gaan

Frisse lucht helpt om wakker te worden en om je even een boost te geven wanneer je ’s middags een beetje wegzakt. Neem even een paar minuten de tijd om buiten een rondje te lopen, zodat je weer lekker fris aan de gang kunt.

Te lang zitten

Na een lange dag ben je geneigd om in een luie stoel te gaan hangen en lekker de hele avond series of films te kijken. Dit kun je beter niet te vaak doen als je op je werk ook al veel moet zitten. Anders heb je de volgende dag gauwer last van pijn in je rug en in je benen. Maak eerst even een wandeling of ga even fietsen om je andere spieren aan het werk te zetten.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author