5 Mythes over (on)gezond eten ontkracht

Gezond eten is hipper dan ooit en doordat de specialisten als paddenstoelen uit de grond schieten, worden de nodige mythen verspreid. Deze mythen zijn weer gebaseerd op een kook- of fitnessboek van ondernemer X, terwijl diëtist Y weer het tegenovergestelde beweert. Wij gingen op zoek en vonden de vijf meest populaire mythes over (on)gezond eten. 
https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/gratis-e-book-combineren-lettertypen/#comment-54020

1. Je kan koolhydraten het beste vermijden

Koolhydraten
Ondanks dat het goed kan zijn om onnodige koolhydraten links te laten liggen, schieten sommige mensen hierin te ver door en laten ze zoveel mogelijk koolhydraten links liggen. Wist je dat je hersenen koolhydraten nodig hebben om goed te kunnen functioneren? Kies dan wel voor de goede koolhydraten die in bruine rijst, fruit en groenten zitten.

2. Donker brood is gezond brood

Bruin brood Lifehacking
Ja en nee. Bruin brood is bruin vanwege de hoeveelheid mout. Dit geeft bruin brood ook een andere structuur, maar het maakt het niet bijzonder gezond. Mout zit ook in gerst en dat vinden we weer in bier. Het gezondste brood is een volkoren brood.

3. Een vegetarisch dieet is altijd gezonder

Vegetarisch Lifehacking
Als je puur kijkt naar het feit dat je met een vegetarisch dieet meer groenten, fruit en noten eet, ja dan is een vegetarisch dieet inderdaad gezonder. Het gevaarlijke zit ‘m echter in de vleesvervangers. Sommige vervangers bevatten tot wel 10 keer meer vet dan hun dierlijke variant. Lees dus zeker even de kleine lettertjes voordat je besluit om vleesvervangers als tofu te consumeren.

4. Je kan altijd beter voor light kiezen

Lifehacking Light
Als een product zichzelf ‘light’ noemt, zit er altijd minstens een derde minder calorieën, vetten, suiker of alcohol in dan het standaardproduct. Laat je echter niet misleiden door verkooppraatjes als ‘0% vet’! Een product kan wel arm in vetten zijn, maar als deze extreem veel zout bevat kun je alsnog om nieuwe nieren.

5. Kauwgom is slecht voor je

Kauwgom Lifehacking
Dit is weer een gevalletje ja-en-nee. Dankzij stoffen als xylitol helpt suikervrije kauwgom tegen tandbederf. Daarnaast stimuleert het kauwen van kauwgom het concentratievermogen, kun je je oren ermee klaren in het vliegtuig en kan het stress en irritatie verminderen.
Aan de andere kant kan het teveel kauwen op kauwgom leiden tot kaakproblemen, buikklachten, problemen met de stoelgang en kan overmatige consumptie van kauwgom een laxerend effect hebben.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Sineke
    Posted 19/09/2017 1:57 pm 0Likes

    Interessant artikel 🙂 Velen zullen hier hun eigen opvattingen over hebben. Mijn tip: Lidl is je vriend! Zorg gewoon ook dat je gezond eet, zodat je later in life niet hoeft af te vallen zoals ik, jammer genoeg…

Comments are closed.