5 tips voor een goede nachtrust

Om overdag productief te zijn en je lekker fit te voelen, is het belangrijk dat je genoeg slaap krijgt en uitgerust wakker wordt. Lifehacking heeft een aantal tips voor een goede nachtrust. 

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/zo-kun-je-het-effect-van-een-slapeloze-nacht-verbergen/

Routine

Je lichaam raakt snel aan een bepaalde routine gewend, waardoor je beter slaapt als je deze routine blijft volgen. Uiteraard is het heerlijk om in het weekend of op vakantie lekker uit te kunnen slapen, maar voor je biologische klok is het beter om je slaaproutine ongeveer aan te houden, zodat je op vaste tijden in slaap valt en ook ’s nachts goed doorslaapt zonder wakker te worden.

Relaxen

Probeer voor het slapengaan te relaxen, bijvoorbeeld door in bad te gaan en badschuim te gebruiken met lavendel. Televisiekijken en smartphonegebruik kan je slaap belemmeren, evenals dingen doen waar je gestrest van wordt.

Dutjes

Als je ’s nachts slecht geslapen hebt, ben je misschien geneigd om overdag op een moment dat je denkt wel in slaap te kunnen vallen een dutje te doen zodat je je wat frisser voelt. Maar hierdoor raakt je biologische klok van slag, waardoor je de volgende nacht weer minder goed slaapt of de slaap niet kunt vatten.

Eten en drinken

Drink niet teveel water voordat je naar bed gaat, zodat je ’s nachts niet wakker wordt om naar het toilet te gaan. Alcohol zorgt er ook voor dat je minder goed slaapt.

Eet ook vooral niet te laat of voedsel dat zwaar op de maag ligt. Een lichte snack zo’n 45 minuten voor het slapengaan is wel een goed idee als je honger hebt, want hongerig naar bed belemmert een goede nachtrust. Erg zoute etenswaren zijn een slecht idee, omdat je dan meer drinkt en ’s nachts waarschijnlijk moet plassen, maar ook omdat je dan van de dorst wakker kunt worden.

Ga een andere kamer in

Als je echt de slaap niet kunt vatten, kun je het beste opstaan en in een andere kamer iets heel anders gaan doen. Anders ga je liggen woelen en ga je je bed associëren met niet kunnen slapen. En daar heeft niemand iets aan.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]