Geld besparen op boodschappen – 6 tips!

Je hebt ze dagelijks, wekelijks, maandelijks en eigenlijk altijd nodig: boodschappen. En die kun je natuurlijk zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Dus wil jij voordelig boodschappen doen zodat jouw favoriete maaltijden je geen klauwen vol geld kosten? Dan hebben wij hier zes besparingstips voor je boodschappen op een rij gezet.

Budgetmerken

Deze is vrij ‘obvious’ maar we benoemen hem toch even: koop geen dure merkproducten als je geld wilt besparen. Duur is namelijk niet altijd beter. In de supermarkt vind je meer dan voldoende ‘imitatieproducten’ in de vorm van een eigen huismerk, en die zijn vaak net zo goed als de real deal. Deze leggen ze natuurlijk niet meteen in het zicht. Zoek daarom onderaan in de schappen en vergelijk de prijskaartjes.

fruit eating GIF by Miley Cyrus

Groente en fruit

Vitamines zijn onmisbaar maar groente en fruit kan soms behoorlijk duur zijn. Zoek daarom naar goedkopere varianten. Koop bij de Albert Heijn bijvoorbeeld de ‘buitenbeentjes’ in plaats van de gewone komkommers of paprika’s. Deze buitenbeentjes zijn niet fraai genoeg om door te gaan als perfecte supermarktgroente, maar zijn wel stukken voordeliger. Wil je nog meer besparen? Koop dan je groente en fruit gewoon op de markt.

Acties en aanbiedingen

Het loont echt om voor het boodschappen doen de aanbiedingen in de reclamefolders goed door te spitten. Hoewel we in Nederland helaas niet aan extreme couponing kunnen doen (gekkies), kun je met goed Bonus- of aanbiedingshoppen toch ook echt veel besparen. Plan je maaltijden rondom hetgeen in de aanbieding is óf sla houdbare producten in bulk in wanneer het 2-halen-1-betalen is. Maak vooraf een boodschappenlijstje met alles wat je nodig hebt en wijk vervolgens niet van het lijstje af! Let overigens wel op: de aanbiedingen zijn niet áltijd goedkoper. Tonijn in blik van een merk kan in de aanbieding nog steeds duurder zijn dan tonijn van een huismerk van bijvoorbeeld de Aldi.

coupons GIF

Geen kant-en-klaar

Deze tip gaat de luiwammesen onder ons niet blij maken maar: kant-en-klare maaltijden en voorgesneden producten zijn echt uit den boze als je geld wilt besparen op je boodschappen. Door het zelf te snijden en te bereiden bespaar je niet alleen geld, maar krijg je ook nog eens meer voor minder.

Invriezen

Als je dan toch in bulk gekookt hebt (gerechten als curry, wortelstamppot en soep lenen zich hier extreem goed voor), zou het zonde zijn om dit moment niet te benutten. Maak daarom altijd meer zodat je maaltijden kan invriezen. Zo bespaar je niet alleen geld maar hoef je ook nog een (paar) keer minder te koken én hoef je minder vaak naar de supermarkt.

happy money GIF

Ga niet elke dag

En dan als laatste: ga niet elke dag naar de supermarkt. Wanneer je vaker kleine boodschappen doet, geef je namelijk meer uit. Dus probeer zo veel mogelijk in één keer mee te nemen. Plan bijvoorbeeld een week aan maaltijden vooruit door de reclamefolders te checken, zet vervolgens alles op je boodschappenlijstje en haal het in één keer. Zo kom je minder in de verleiding om impulsaankopen te doen.

Tell Us What You Think
5Te gek12Leuk5Serieus?2Meh...5Stom

About Author

1 Comment

  • Cyberflix TV
    Posted 21/03/2020 6:16 pm 0Likes

    In this era of COVID-19, this is pretty useful.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]