Bíjna tien redenen om oude sokken niet zomaar weg te gooien

Mooie stofjes, toffe kleuren en hippe designs; sokken zijn allang niet meer zomaar sokken. Nee, het zijn tegenwoordig met een beetje geluk echte eyecatchers. Maar wat doe je in hemelsnaam met die lelijke kerstsokken of dat paar waar de gaten bijna in vallen? Als antwoord zetten we negen dingen op een rijtje die je óók kunt doen met je oude sokken.

1. Fix voor beslagen ruiten

Elke ochtend is het weer raak; na een paar seconden in de auto zie je opeens helemaal niks meer omdat je ramen compleet zijn beslagen. Gooi die zeemlap en dat anti-condensmiddel in de prullenbak, vul een oude sok (zonder gaten!) met kattenbakvulling en gooi hem in je auto. Het kattengrit absorbeert het overtollige vocht in de lucht, zodat je ruiten nooit meer beslaan.

2. Nooit meer je sleutels kwijt

Zoek je je altijd een ongeluk naar je sleutels? Maak van een oude sok een handige opberg-unit. Hang een sok met een punaise aan de muur. Prik de punaise door de band van de sok (aan één zijde) zodat je een soort zakje creëert. Handig! Als je kiest voor een sok met leuk printje in plaats van een grauwe afgeleefde tennissok, staat het ook nog eens leuk aan de muur.

3. Hete koffie!

Brand jij je vingers ook weleens aan die (té) hete kop koffie of thee? Maak dan van de bovenkant van je oude sok een beschermhoes voor je beker. Door de voet van de sok te knippen en deze om te zomen, heb jij in een mum van tijd een handige mof voor om je beker.

4. Brillenkoker

Aaargh, een kras op het glas van je zonnebril! Als je de brillenkoker van je zonnebril of gewone bril kwijt bent, kun je (tijdelijk) een oude sok gebruiken. Die is doorgaans lekker zacht van binnen, zodat je geen krassen krijgt. Stop je bril erin en sluit de boel af door er een knoop in te leggen.

5. Pijnlijke spieren of gewrichten

Na een dag hard tijgeren op kantoor of in de gym heb je onmogelijk veel last van je spieren. Je verwacht het niet, maar ook hier komt een oude sok van pas! Vul een sok met ongekookte rijst. Knoop ‘m vervolgens goed stevig dicht, leg ‘m een paar seconden in de magnetron en drapeer de warme sok over de pijnlijke zone. Ook lekker voor koude winterdagen en buikpijn.

6. Run Forrest run!

Gebruik je tijdens het hardlopen je telefoon als muziekspeler? Dan heb je vast gemerkt dat die smartphone met 20inch-scherm niet echt lekker in je legging of strakke sportbroek pak… Maak een sportband van een oude (dikke) sok door het deel voor de tenen er af te knippen. Schuif het overgebleven deel over je arm. Stop je telefoon erin en zorg er daarbij voor dat de onderkant van je telefoon ongeveer op het midden van de sok komt. Vouw nu het middendeel over de telefoon zodat deze goed vastklemt. Rennen maar!

7. Make-over voor je plantenpotten

Yes, het voorjaar komt eraan! Tijd voor wat nieuwe plantjes. In plaats van je koude harde munten over de balk te smijten voor nieuwe plantenpotten, geef je je oude exemplaren gewoon een gezellige make-over. Dat upcyclen doe je gewoon met je oude sok. Schuif zo’n sok simpelweg over je plantenpotje heen en je hebt een totaal andere look.

8. Van sok naar geurbuidel

Hoe zorg je ervoor dat kleding die lang in de kast ligt toch lekker blijft ruiken? Door er een sok in te leggen! Of nou ja, door er een sok gevuld met lavendel, eucalyptusbladeren of munt in te leggen. Vul de sok, knoop ‘m goed dicht en leg ‘m tussen je kleding. Hoppa, lekker fris!

9. Als laatste redmiddel: de poetsdoek

Sokken zijn meestal gemaakt van zachte materialen. Dat maakt ze ook uitermate geschikt om te poetsen en te polijsten. Je schoenen of het oude zilverbestek; je poets alles weer mooi op met je oude sok en wat poetsmiddel. Dat scheelt weer een dure microvezeldoek.

Minstens net zo handig: dingen die je kunt doen met floss!

Tell Us What You Think
15Te gek15Leuk4Serieus?6Meh...3Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]