Littekens van acne verminderen

Acne-littekens zijn niets om je voor te schamen. Toch snappen wij ook wel dat je die littekens liever kwijt dat rijk bent. Nou zijn daar allerlei soorten behandelingen voor (zoals een laserbehandeling of peeling) maar als je daar het geld niet voor hebt kan je de littekens ook eigenhandig wat verminderen. Hoe dan? Dat leggen we je hier uit!

Hoe ontstaan die acne-littekens eigenlijk?

Acne is de medische term voor die stomvervelende jeugdpuistjes. Als je deze puistjes gewoon goed schoon houdt en laat verdwijnen, is er niet zo gek veel aan de hand. Als er echter kleine ontstekingen in de puistjes ontstaan heb je een groter probleem, dan kun je namelijk van die verschrikkelijke littekens krijgen. Ook krijg je al snel een litteken als je een puistje probeert weg te krabben. De littekens kunnen lijken op een soort putjes of diepe gaatjes in je huid. Soms blijft er ook wat pigment achter, waardoor er zelfs een paarsig vlekje ontstaat. Vaak gaat dit vanzelf weg, maar dit kan tot wel drie jaar duren.

Ja maar, hoe kom ik er van af dan?!

Geen zorgen! Wanneer je acne volledig weg is kan je beginnen met het verminderen van de littekens. En daar zijn een paar doeltreffende middelen voor!

Vitamines

Het verbaast je vast niets, maar vitamines zijn ook hier de redder in nood. In het geval van acne-littekens kan je het beste vitamine A nemen. Deze vitamine helpt bij het herstellen van de beschadigde huid. Nee, dit is dus niet het wondermiddel dat je in één nacht een gladde huid geeft, maar op den duur gaat vitamine A zeker helpen!

Crèmes

Gebruik een dagcrème waar SFP (Sun Protection Factor) in zit. Je weet wel, dat spul dat ook in zonnebrand zit. Wanneer littekens worden blootgesteld aan de zon, wordt er pigment aangemaakt waardoor je littekens beter zichtbaar worden. Daarnaast vertraagt de zon het herstelproces. Ook is een dagcrème waar vitamine C in zit goed voor je huid. De vitamine C houdt de originele huid in stand.

Wat ook goed helpt zijn crèmes met aloë vera. Of je koopt zelf een aloë vera plantje. Dan kan je daar zelf een stuk afsnijden, het stukje open snijden en de inhoud op je gezicht smeren. Haal het er wel van af wanneer het bijna droog is, anders kan het je huid uitdrogen.

En als dat niet helpt?

Als je merkt dat bovenstaande tips niet helpen, dan adviseren we je om toch een bezoekje aan de huisarts te brengen. Peeling, littekenmassages en nog meer van zulke behandelingen kunnen prijzig zijn, maar dan weet je wel dat het echt goed werkt. En omdat iedere huid weet compleet anders is, kan het geen kwaad om eerst de goedkope huis-tuin-en-keukenoplossingen een kans te geven.

Tot slot: voorkomen is altijd beter dan genezen. Dus kijk hier even voor de allerbeste tips om puistjes en acne te voorkomen!

Wat vind je van deze hack?
2Te gek3Leuk0Serieus?1Meh...6Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]