Nooit meer puistjes met deze hacks!

Hoe irritant puistjes ook zijn in je tienerjaren, tijdens je twenties is het helemaal not done! Gezwel, karbonkel, pustel of zweer, hoe je deze witte vijanden ook wilt noemen, we zijn ze liever kwijt dan rijk… Daar gaan we je dan ook even bij helpen; welkom in de schoonheidssalon van Lifehacking!

puistjesHoud je huid schoon

Dit is de beste tip tegen puistjes: houd je huid schoon! Ondanks dat je ’s avonds al je gezicht heb gereinigd met make-up remover, of je gebruikt überhaupt geen make-up (dit is al helemaal bevorderend voor je huid), haal ook ’s ochtends even vlug een doekie over je slaapwangetjes. Er komen ’s nachts tijdens het slapen namelijk allerlei bacteriën op je gezicht dansen die je poriën verstoppen. En die moeten natuurlijk zo snel mogelijk weg, als je een nieuwe lading puistjes wilt vermijden natuurlijk.

Kies voor goede producten

Om je gezicht goed te behandelen heb je producten nodig die het beste bij je huid passen. Denk hierbij aan een droge huid, vette huid of gevoelige huid. Op de meeste verpakking staat al voor welk huidtype het product bestemd is. Lukt het je niet of wil je het toch liever professioneel laten bepalen? Dan is een dermatoloog de beste keuze.

Nóg schoner

Verschoon vaak je kussensloop. Hiermee bedoelen we natuurlijk niet elke dag (want wie de f**k heeft er nou zoveel kussenslopen), elke week je kussensloop vervangen is meer dan genoeg. Tijdens het slapen verlies je namelijk veel dode huidcellen en andere viezigheid, die komen dan lekker in je kussensloop flaneren en dus op je huid… Ieuw!

Good food, good moodpuistjes

Voor een gezonde huid is het ook belangrijk om gezond te eten. En in ieder geval zo min mogelijk suiker. Door suiker wordt namelijk insuline aangemaakt, wat de talgproductie bevordert. Dat betekent PUISTJES! Dus laat die zoetjes, snoepjes en snaaitjes lekker achterwege, en kies voor die glanzend gladde huid.

En als de puistjes er dan toch zijn…

Zorg dan dat je er niet aan gaat zitten. Niet duwen, velletjes trekken of uitknijpen. Behandel ze eerder door je gezicht te stomen, hierdoor openen je poriën en worden ze schoon ‘gespoeld’.  Je kunt pukkeltjes ook behandelen door huis- tuin- en keukenproducten te gebruiken. De volgende producten zijn zeer goed tegen puistjes:

  • Tea tree olie: doe een beetje van deze pure olie op het puistje voor je gaat slapen.
  • Aspirines: stamp een aspirientje fijn, meng dit met warm water en maak er een gladde crème van. Laat dit 2 uur op je huid zitten en was het daarna weg met water.
  • Kaneel en honing: een halve theelepel kaneel, voeg daarbij een beetje honing en maak hiervan een mengsel. Smeer een beetje op het puistje en laat het voor minstens 20 minuten zitten.
  • Citroen: dep een beetje sap op het puistje, dit hoef je er niet af te spoelen. Was het wel van je gezicht af voor je in de zon gaat, anders kan je huid namelijk gebleekt worden… (niet de bedoeling!)

Heb je al deze hacks geprobeerd en blijf je last houden van puistjes? Ga dan op zoek naar een crème op basis van benzoylperoxide of salicylzuur, dit is heftig spul maar werkt wel als een kanon!

Lees ook: tips voor lange nagels! 

 

Tell Us What You Think
7Te gek5Leuk1Serieus?2Meh...9Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]