AAARRGH! SPOILERS!! Zo vermijd je die krengen voor je favoriete films en series

Het is wetenschappelijk bewezen. Niets, maar dan ook werkelijk NIETS! is zó irritant als spoilers van een serie of film waar je al maanden naar uitkijkt. Spoilers lijken tegenwoordig echter onvermijdelijk. Gelukkig zijn er manieren om niets verklapt te krijgen over je favoriete serie of film. Hoe je dat doet? Ik geeft je hier de spoilervrije pro-tips! Of nou ja, spoilervij. Lees deze tips maar niet als Game of Thrones nog wilt kijken.

Tip 1. Oké. Eerst maar effe die open deur intrappen. Als jij die film of serie meteen kijkt, kan ook niemand iets voor je spoilen. Natuurlijk weten we dat je niet altijd op de premièreavond naar de bioscoop kunt rennen, maar waarschijnlijk was het ook niet nodig om het laatste seizoen van Game of Thrones pas maanden later te kijken, omdat je te cheap was even een HBO-abonnement te nemen.

Tip 2. Blijf, zolang je de film of serie nog niet gezien hebt, zoveel mogelijk weg van alles dat verbonden is met internet. Als er namelijk ergens direct verklapt wordt dat Daenerys Targaryen het niet redt in Game of Thrones, is het dat dekselse internet wel.

Tip 3. En wat als je echt niet zonder internet kunt? Probeer dan in ieder geval social media te mijden! De kans dat je mensen met dezelfde interesses volgt, die het over jouw film of serie hebben, is namelijk erg groot… Van alle social media is vooral Twitter een enorm broeinest van spoilers. Mensen bedenken allerlei hashtags om ervoor te zorgen dat hun tweets trending gaan. En laten die hashtags nou juist vaak heel veelzeggend zijn… #babyyoda

Tip 4. Logisch: bovenstaand advies geldt ook voor fora, nieuwssites, Wikipedia en YouTube-video’s. Sterker nog: zelfs niet iedere recensent is zo sociaal om zijn/haar review spoilervrij te houden!

Tip 5. We gaan nog een stapje verder. Wat misschien kun je echt niet zonder social media! Pas dan gewoon je timeline aan, bijvoorbeeld door bepaalde keywords te muten. Op Twitter is dat enorm gemakkelijk. Via de instellingen kun je bepaalde woorden muten of negeren.

Tip 6. Sommige social media zijn helaas iets minder gebruiksvriendelijk… Gelukkig zijn er vaak wel verschillende plugins en extensions te vinden waarmee je eveneens bepaalde woorden kunt vermijden. Zoek in de Chrome-extensies bijvoorbeeld eens op ‘spoiler’.

Tip 7. Maar, pas alsnog op. Deze plugins en extensies zijn nooit 100 procent veilig… Je wilt niet weten hoeveel mensen het weten te presteren om Avengers: Endgame verkeerd te schrijven. Ook kun je onmogelijk alle hashtags voor zijn.

Tip 8. Het belangrijkste hebben we gehad. Want met bovenstaande tips kan je in ieder geval veilig(er) browsen. Vergeet echter ook niet om je real-life vrienden in te lichten! Zeker als je in verschillende WhatsApp-groepjes zit, kun je maar beter gewoon vragen of mensen alsjeblieft niets willen spoilen. In hun enthousiasme vergeten mensen nog wel eens dat er meer mensen in een chat zitten.

Tip 9. Toch een spoiler gelezen? Besef je dat spoilers niet betekenen dat je niet alsnog van de film of serie kunt genieten! Is het nou echt zo erg als je weet dat John Snow uit de dood herrijst? Je weet daarmee immers nog steeds maar een fractie van het geheel. Je kent de achterliggende omstandigheden bijvoorbeeld helemaal niet en je kunt je dus alsnog gewoon laten verrassen door het hoe en het waarom!

Wat vind je van deze hack?
6Te gek0Leuk1Serieus?3Meh...1Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]