De beste apps om te blijven socializen tijdens #blijfbinnen

“Hallo, hoor je mij nu…? Hej, dat is raar, net zag ik je nog gewoon!” Gebruik je een digitale tool om met je vrienden te kletsen dan zal je, vaker dan je lief is, tegen technische problemen aanlopen (lees: de onkunde van je vrienden). Nu we tot 1 juno massaal verplicht thuiszitten, is het tijd om eens te kijken welke apps nou eigenlijk het beste zijn om je sociale leven enigszins in stand te houden. Er zijn namelijk genoeg opties om alsnog gezellig samen te komen. Maar dan digitaal.

Houseparty

Deze app is de afgelopen weken erg populair geworden. En dat is niet geheel onterecht, want Houseparty is echt enorm leuk als je met meerdere mensen wilt socializen. In dit artikel wordt duidelijk hoe je het gebruikt en waarom het zoveel gedownload wordt momenteel. De app staat vol met verschillende spelletjes die je online met elkaar kan spelen. Niet alleen gezellig, maar wie weet leer je er ook nog iets van! Direct downloaden dus. Want superchill.

Zoom

Zoom is vooral gericht op meetings voor bedrijven. Je kan maximaal 4o minuten een gesprek hebben met maar liefst 100 mensen in één chat. Ja. Dat is veel. Voor één-op-één-gesprekken geldt de limiet van 40 minuten overigens niet. Een voordeel van Zoom is dat je geen account hoeft aan te maken. Iedereen die een link heeft gekregen kan deelnemen aan het gesprek. Makkelijker kan niet. Alleen even de app downloaden als je het op je telefoon wilt gebruiken. Check dit artikel voor meer uitleg over het gebruik van Zoom!

Google Hangout

Natuurlijk heeft Google ook zijn eigen chatdienst met Hangout. Ook met deze dienst kan je gezellig met een groep, van maximaal 10 mensen, chatten. Wat eventueel handig is, is dat je de gesprekken kan opnemen en plaatsen op YouTube. Natuurlijk wel eerst even toestemming vragen… In verband met het coronavirus heeft Google, voor gebruikers van Gsuite, een versie van Hangout waarmee je tot 250 personen(!) kan chatten, tot juli gratis gemaakt.

Discord

Discord is een populaire app, vooral gericht op gamers/streamers en hun fanbase. Je kan een eigen server aanmaken en het aantal mensen dat toegevoegd kan worden is oneindig. Er kan worden gechat, maar ook videobellen met maximaal negen vrienden is mogelijk. Als je gamet op pc kan je je discord hieraan linken en zien je vrienden wat je speelt.

Skype

De oude reus uit dit rijtje. Opgericht in 2003, overgekocht door Microsoft in 2011 (voor een luttele 8,5 miljard dollar) en werkt nog altijd perfect. Skype doet gewoon wat het moet doen. In de app kan je videochatten, zowel een-op-een als in groepen van maximaal tien personen. Eigenlijk doet Skype precies hetzelfde wat de andere ook doen, of is het juist andersom?

De ideale app gevonden en klaar voor een digitale brainstormsessie? Met deze tips lukt het zeker!

Wat vind je van deze hack?
2Te gek13Leuk3Serieus?8Meh...1Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]