Chandler, de PIM voor iedereen?

Chandler Project is een interessante Personal Information Manager die als open source voor de grote platformen (Win, Mac, Linux) wordt aangeboden. Het gratis programma lijkt een zeer interessant alternatief voor Microsoft Outlook. Al is het alleen vanwege de visie die ze op hun site publiceren

Our goal is to serve the way people actually work, independently and together, particularly in small groups, a market segment we believe is underserved. Our belief is that personal and collaborative information work is by nature iterative and that the existing binary Done/Not-Done, Read/Unread, Flagged/Unflagged paradigm in productivity software poorly accommodates the reality of how people work.

chandler

Een interessante gedachtengang. Chandler bestaat zowel uit een desktopversie als een “hub” waarmee via het web de informatie is te delen binnen teams. Het biedt dezelfde mogelijkheden als Outlook zoals kalender, taken, email en notities. En net als Exchange Server zijn deze ook te delen. Ik heb het zelf nog niet uitgebreid kunnen testen. Mocht je op zoek zijn naar een alternatief voor Outlook, dan kan Chandler wellicht een interessante optie zijn. Ervaringen zijn welkom in de reacties!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Roel Willems
  Posted 26/04/2008 12:54 pm 0Likes

  Ik had het ook al eens voorbij zien komen. Op zich erg jammer want vind het een erg veelbelovend concept. Neemt niet weg dat de kracht van open source is dan elke willekeurige enthousiasteling (of uiteraard bedrijf) zich op het project kan storten en het verder kan ontwikkelen. Ik denk zelf dat dit concept nog wel eens opgepikt kan worden en weer een flinke ontwikkeling kan gaan doormaken.

  Neemt allemaal dat de software nu al prima bruikbaar is, het zij met beperkingen (maar persoonlijk ben ik maar weinig PIM tegen gekomen die helemaal aan mijn wensen voldoen). Als je je niet stoort aan de beperkingen is het zelfs een heel erg interessant programma vooral voor mensen die veel op verschillende plekken werken.

 • René
  Posted 26/04/2008 11:10 am 0Likes

  Chandler is een schoolvoorbeeld van een mislukt opensourceproject. Het is al 6 jaar ofzo in ontwikkeling, heeft nog geen bruikbare software opgeleverd en is vorig jaar financieel gecrasht. Zie bijv. http://www.wordyard.com/2008/01/11/osaf-cuts-back/ en http://blogs.msdn.com/steverowe/archive/2007/07/03/failure-by-committee.aspx Het is vooral interessant als geschiedenisopdracht voor informaticastudenten, voorlopig niet voor gebruikers.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]