De ultieme kater-tips

Oké, dus je hebt te veel gezopen en nu denk je waarschijnlijk dat je laatste uur geslagen heeft. De koppijn bonkt als een mokerhamer in je hoofd en je maag is nu niet je beste vriend. Ja, dit is zwaar klote. Maar het kan gebeuren! Met onderstaande anti-katertips kun je het katerbeest bestrijden zodat je de dag na die onvergetelijke feestnacht weer (relatief) fris naast je bed staat.

Washandje met ijsklontjes

De hoofdpijn is waarschijnlijk hetgeen dat je op dit moment de meeste last bezorgt. Doe daarom wat ijsklontjes in een washandje en maak het washandje een beetje nat. Leg dit op je hoofd en voel hoe de koelte het gebonk, enigszins, verzacht.

stressed its always sunny GIF

Bouillon drinken

Is je maag rustig genoeg om vloeistoffen binnen te houden? Zet dan een kopje kippen- of groentebouillon. En daar hoef je niks bijzonders van te maken; je kookt gewoon wat water en pleurt er een bouillonblokje in. Even roeren en klaar. Je lichaam heeft namelijk vocht nodig en zout houdt vocht vast. Daarnaast helpt de bouillon ook om je maag te kalmeren.

Smeren met mosterd

Ben je toch aan het kotsen geraakt en stopt het niet meer? Dan zul je op een gegeven moment merken dat je alleen nog maar gal spuugt en je maag één harde knoop is. Welkom, je bent nu op het dieptepunt van je kater beland… Helemaal kansloos ben je echter niet! De volgende, ietwat onconventionele, tip helpt namelijk zeker. Smeer wat gewone Franse mosterd op je maag. Dek dit af met een washandje en een oude handdoek en laat het zo’n twintig tot dertig minuten intrekken. Het gemalen mosterdzaad ontspant je maag. Echt, we houden je niet voor de gek. Dit werkt. Zelf getest.

Pijnstillers

Mocht het nou zo zijn dat je door het kotsen geen pijnstillers kan binnenhouden, dan zijn zetpillen een prima vervanging. Horen we je klagen dat je echt niks in je kont gaat stoppen? Prima, maar dan hou je dus wel gewoon die bonkende hoofdpijn.

Sick Napoleon Dynamite GIF by 20th Century Fox Home Entertainment

Cola drinken de avond zelf

Als je flink gedronken hebt, is cola je beste vriend. Drink voordat je naar bed gaat twee of drie glazen cola (afhankelijk van hoeveel alcohol die je gedronken hebt) en je kater is de volgende dag een stuk minder heftig. De suiker herstelt namelijk je bloedsuikerspiegel die door het drinken van alcohol heftig verstoord wordt. Daarnaast zit er cafeïne in cola wat ook kan helpen bij het verminderen van je kater.

Eet fruit

Je hebt jezelf vergiftigd en je voelt je nu zo klote omdat je lichaam bepaalde stoffen mist. Je hebt al een deel aangevuld door de cola en de bouillon te drinken maar ook vitamines zijn belangrijk. Eet daarom wat fruit met een hoog vitamine C gehalte zoals sinaasappels. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

music video dancing GIF by 99 Percent

Ga met je benen omhoog liggen

Je hart bonkt waarschijnlijk keihard door de alcohol, waardoor je niet kunt slapen. En dat terwijl slaap zo belangrijk is om te herstellen. Geef je hart dus een adempauze en ga met je benen omhoog tegen de muur liggen. Zo hoeft je hart minder hard te werken om het bloed rond te pompen en zal je hartslag wat vertragen.

Neem een koude douche

Dit is niet de meest gezellige tip, maar het koude water helpt je wel om weer helder te worden. Door ‘s ochtends even een koude douche te nemen spoel je ook direct alle viezigheid van je af, en stap je daarna afgekoeld, fris en schoon terug je bed in om je kater definitief weg te slapen.

Tell Us What You Think
8Te gek11Leuk2Serieus?2Meh...4Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]