Te strak of juist te los? Zo kies je de perfecte beha!

Na een lange en actieve dag eindelijk effe heerlijk op de bank hangen en je beha in de hoek smijten – wat een verademing… maar het kan anders! Dat je voelt dat je een beha draagt is sowieso een slecht teken. Het kruipen, snijden en verplaatsen ervan is een irritatie van velen, maar is simpel gezegd het gevolg van een verkeerde bustehouder. Je kunt je natuurlijk laten opmeten bij een specialist, maar als je daar geen tijd of zin in hebt,  vind je met dit stappenplan ook de perfecte beha.

perfecte bh

Stap 1: De cupmaat

De meest logische eerste stap: tromgeroffel… ba-dum tss vind de geschikte cupmaat! Beslis aan de hand van het tabelletje hier rechts de maat die het best bij jouw boobs lijkt te passen.

Stap 2: Het comfort

Wanneer jij de ‘perfecte’ beha gevonden hebt, gaan we door naar de tweede stap. Het is belangrijk om de beha goed te controleren. We beginnen bij het middenstuk van de beha. Kijk of deze mooi op de huid aansluit en niet snijdt of te los zit.

Stap 3: De looks

Dan nu de cups. Die moeten volledig omhullen en een mooi strak silhouet vormen. De perfecte beha moet natuurlijk niet alleen lekker, maar ook netjes en onzichtbaar (of juist wel, ligt eraan welke intentie je hebt natuurlijk) onder je kleding zitten. Om de cups het best te beoordelen is het beter om een beha zónder vulling te passen. Daarna kun je je borsten eventueel weer een opwaartse boost geven.

Stap 4: De beugels

Na de cups zijn de beugels aan de beurt. Hiermee bedoelen we niet de beugels aan de onderkant van je beha, maar juist de bovenste rand. Volg de beugel met je vinger; sluit alles goed en comfortabel aan op de huid? Dan heb je de perfecte maat te pakken! Duwen de beugels op de borsten of staan ze juist weg van je borst, dan zijn de cups te klein of juist te groot. Thank you, next!

Stap 5: De rugband

En dan nu het belangrijkst: de rugband! Die geeft de meeste steun en móét dus goed zitten. Je kunt dat controleren door je beha op het middelste haakje te sluiten. Kruipt de achterkant omhoog en zit die niet mooi horizontaal? Dan is de band te los en kun je beter het laatste haakje gebruiken. Er moeten gemakkelijk twee vingers onder de sluiting aan de achterkant kunnen. Als er meer dan twee vingers onder kunnen, dan zit de band te los. Als je er geen vingers onder krijgt of moeite moet doen, zit-ie logischerwijs te strak.

perfecte bh

Stap 6: De schouderbandjes

Last, but zeker not least: verstel je schouderbandjes. Ze moeten strak aansluiten zonder dat het snijdt of sporen achterlaat. De rugband biedt de meeste ondersteuning, maar de schouderbandjes zijn bijna net zo belangrijk. Zij zorgen ervoor dat het gewicht van de borsten goed verdeeld wordt. En dat is gedurende zo’n lange en actieve dag nogal belangrijk.

 

Heb je geen ruimte voor al die nieuwe beha’s?  Maak dan meer ruimte in je kast!

Wat vind je van deze hack?
3Te gek5Leuk2Serieus?0Meh...5Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]