Deze 7 make-up tips moet iedereen kennen

Ik hou van make-up! Niet omdat ik het per se nodig vind, wel omdat ik het hartstikke leuk vind om ermee in de weer te zijn. Zodoende zet ik met veel plezier mijn zeven make-up-tips voor je op een rij. Tips die eigenlijk iedereen zou moeten kennen!

Make-up TIP 1: Donkere kringen verbergen

Donkere kringen? Als je deze wilt verbergen, is het zaak om de concealer niet slechts in een halve cirkel onder je oog aan te brengen. In plaats daarvan breng je het aan in de vorm van een driehoek. Daarbij vormt je wimperlijn de onderkant van de driehoek. De punt eindigt vervolgens op je wang. Door je concealer op deze manier aan te brengen, verberg je de schaduwen onder je ogen beter.

Make-up TIP 2: De perfecte cupidoboog

Wil je je cupidoboog goed laten uitkomen? De makkelijkste en snelste manier om je cupidoboog te definiëren, is om een “X” te tekenen in de vorm van je natuurlijke liplijn. Dit doe je natuurlijk met een lipliner in dezelfde kleur als je lippenstift. Vul vervolgens de drie delen van de “X” in met lippenstift. Voor het mooiste resultaat kies je voor een kwastje!

Make-up TIP 3: Long lasting lippenstift

Het ultieme wapen in de strijd voor lippenstift die de hele dag blijft zitten: een tissue! Nadat je je lippenstift hebt aangebracht, hap je voorzichtig in een tissue. Hiermee wordt overtollige lippenstift opgenomen die anders toch alleen maar zou uitlopen. Vervolgens pak je een poederkwast en doorzichtig poeder. Laat de tissue zitten en dep er wat poeder doorheen.

Make-up TIP 4: Smokey eyes onder de knie krijgen

Volg deze eenvoudige regels voor het fixen van de perfecte smokey eyes: de lichtste oogschaduw breng je aan op de binnenste hoek van het oog en onder de wenkbrauw, de middelste kleur breng je aan op het bewegende ooglid, en de donkerste kleur breng je aan op het buitenste deel van het bewegende ooglid. Easy peasy!

Make-up TIP 5: Oogpotlood makkelijker aanbrengen

Het aanbrengen van kohlpotlood is veel gemakkelijker als je het potloodje eerst even opwarmt. Ook is de kleur veel intenser! Houd hiervoor de punt van je kohlpotlood even kort boven een vuurtje. Laat het potlood vervolgens een klein beetje afkoelen. Test de temperatuur anders eerst even op de rug van je hand. En zie: je kohlpotlood brengt veel soepeler aan.

Make-up TIP 6: Een winged eyeliner zetten

Eyeliner zetten vraagt wat oefening… Probeer het eens met onze tips! Teken eerst het uiteinde van het lijntje, oftewel de wing. Bepaal de richting door de lijn van je onderste wimperrand omhoog te volgen richting je slaap. Daar zet je een dun streepje. Vanuit de bovenste punt trek je vervolgens een rechte lijn naar het midden van je bovenste wimperrand. Verbind die lijn nu met je binnenste ooghoek. Vul de ruimte tussen de lijnen en je wimperrand in met je eyeliner.

Make-up TIP 7: Mascara gebruiken zonder knoeien

Niets is vervelender dan de perfecte smokey eyes maken en deze vervolgens te verpesten met mascaravlekken. Grrrr! De oplossing? Gebruik een lepel als schild. Houd de lepel achter je wimpers en breng de mascara aan zoals je dat normaal ook zou doen. Eventuele vlekken blijven nu achter op de lepel en niet op je huid!

Wat vind je van deze hack?
19Te gek34Leuk6Serieus?23Meh...18Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]