Doe eens 2 minuten niks

Er bestaat zoiets als de 2 minuten-regel: als je iets wil doen en het kan in 2 minuten doe het dan meteen. Dan ben je ervan af en doen is sneller dan er een taak van maken. Er is ook site die je juist niet tot actie aanzet: Do nothing for two minutes. Het is een site om, zoals de naam al verraadt, verplicht twee minuten te pauzeren en niks te doen. Luister naar de muziek, kijk naar het scherm en doe verder … niks. Het is maar 2 minuten. Na hoeveel keer lukt het jou de 2 minuten vol te maken? Door naar meer minuten?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

3 Comments

 • Gert Jan de Rooij
  Posted 16/07/2015 10:19 am 0Likes

  Hallo Arjan, leuke suggestie die 2 minuten regel. Zelf gebruik ik 3 minuten 3x per dag (heartmath). Werkt ook heel erg goed voor het krijgen en houden van een “leeg hoofd”.

  Nog iets anders, ik ben al jarenlang een groot fan en toepasser van meereffect. Nu worstel ik de laatste tijd met het nakomen van mijn wekelijks onderhoud en bijhouden van projecten. Dat laatste deed ik in mindmap.

  Wat zou je me adviseren? Of zou een coachingssessie en wat opfriswerk helpen?

  Benieuwd naar je reactie.

  • Arjan Broere
   Posted 16/07/2015 10:23 am 0Likes

   Hi Gert Jan,

   Die 3×3 kende ik niet dus ga ik uitzoeken.

   Het Wekelijks Onderhoud en de Projectenlijst bijhouden en gebruiken zijn de zaken die voor de meeste kenniswerkers het lastigst zijn tot bestendige gewoonten te maken. Soms is even bellen of wat nieuwe voornemens genoeg maar het kan ook wijs zijn met coaching even door te graven/werken. Ik stuur je even een e-mail met wat opties, die mij handig lijken.

   Groet,

   Arjan

Comments are closed.