Emailloze vrijdag? Slim omgaan met je mail!

Vrijdag 27 november, de laatste vrijdag van november, is uitgeroepen tot emailloze vrijdag. Een nobel initiatief van Gunnar Michielssen, adviseur over e-mailgebruik en communicatiecultuur.Door één dag geen email te versturen of te lezen wil Gunnar het besef laten doordringen bij met name kantoorwerkers dat je ook anders met email om kan gaan.

Zoals gezegd, ik vind het een nobel initatief maar in plaats van één dag geen email te gebruiken is het volgens mij beter om die dag juist WEL met je Inbox aan de slag te gaan en te leren hoe je slim en goed met email kan gaan.  Want na een emailloze dag zit je Inbox toch weer propvol en zolang je niet de instrumenten en tips hebt om daar mee om te gaan zal het probleem blijven terugkeren. Gunnar biedt op zijn site ook de 10 geboden aan hoe je met je mail om kunt gaan. Speciaal voor Emailloze vrijdag hebben we ook tien artikelen van Lifehacking over email op een rij gezet

Wil je weten hou jouw Inbox zich verhoudt tot de rest van Nederland? Doe dan de Nationale Mail Index

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Arnout Drenthel
  Posted 01/12/2009 1:31 pm 0Likes

  @arjan broere en @tessa faber: Volgens mij is het doel van e-mailloze vrijdag ook niet om een oplossing voor een probleem te zijn. Het helpt je om eens na te denken over de rol en functie van e-mail en hoe jij ermee omgaat.

  Stom toeval misschien, maar sinds vorige week ben ik begonnen met een e-mail dieet (http://www.arnoutdrenthel.nl/2009/11/arnout-controleert-tweemaal-per-dag-zijn-e-mail/) naar aanleiding van The Four Hour Workweek van Timothy Ferris. Niet over nagedacht, maar vlak daarna kwam e-mailloze vrijdag. (Overigens heb ik die dag wel degelijk ge-e-maild: vond mezelf bewust genoeg voor die week). 🙂

 • Tessa Faber
  Posted 27/11/2009 3:40 pm 0Likes

  Ik vind email juist een zegen als je het idd. slim gebruikt.
  En voor vele mede ZZP-ers en anderen die het Nieuwe Werken omarmen is een emailloze dag totaal onrealistisch.

  Tuurlijk ben je verkeerd bezig als je een email stuurt naar een collega die 1 kamer verderop zit, dit is helaas wel de realiteit bij veel grote organisaties. Maar juist de Nieuwe Werker kan een voorbeeld geven van slim email gebruik en gebruik van andere online media om je werk makkelijk te maken.

  Zoals ik vorig jaar ook al in VK Banen zei in reactie op deze actie: zullen we dan ook maar 1 dag per jaar met paard en wagen naar ons werk gaan……

 • Joeke-Remkus de Vries
  Posted 27/11/2009 11:20 am 0Likes

  Ik vind jouw opsomming van artikelen wel 10 x meer oplossingen aanbieden dan het initiatief van Gunnar Michielssen. Een dag geen mail lezen =/= oplossing voor het mail probleem.

 • arjan broere
  Posted 27/11/2009 10:30 am 0Likes

  Mail de baas zijn, hoort bij werken in deze tijd. Voor mij is mail niet voortdurend open hebben, mailregels en mapjes, opruimen van inbox met Mailbox Zero en snel tikken met Texter handige manieren om het de tijd te geven die het verdient.

  En soms zet ik mail aan en kijk naar elke mailtje. Gewoon zin in, dan.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]