Snap uit de coronasleur! Zo houd je het hele gezin in sync

De hele dag luieren in dezelfde omgeving én dezelfde outfit. In het begin best chill, maar na een paar dagen slaat de dodelijke verveling toe. Ook bij het kroost. Wij mensen zijn namelijk niet gemaakt voor flexibiliteit en “maar kijken wat de dag brengt”. We hebben ritme, regelmaat en structuur nodig om te floreren! Dus om te voorkomen dat jij en je hele gezin in een coronasleur terechtkomt, check deze tips om het hele zaakie op de rails te houden!

Blijf je wekker op tijd zettendagritme

Hoe groot de verleiding om lekker te blijven liggen ook is, doe het niet! Door vroeg je wekker te zitten kom je in een normaal dagritme en krijg je meer energie om weer aan de slag te gaan. Wanneer je lang in je bed blijft liggen word je suf en futloos. Ook is het houden van structuur erg belangrijk tijdens de #blijfthuis maanden. Ook voor de kinderen. Op school of op de dagopvang wordt een lesplanning gemaakt om structuur aan te brengen bij de kids, dit is niet voor niks, dit hebben ze nodig.

  1. Ontwijk de bank

Probeer jezelf zo min mogelijk op de bank neer te laten ploffen. Wanneer je je favo serietje begint te kijken, is er geen einde… Het stoppen met  een lekkere binge-show is sowieso al lastig, maar helemaal als je op dagen als deze de ruimte hebt om maar door en door te kijken. Vooral voor de kinderen is dit belangrijk. Laat ze liever een leuk spelletje spelen of een puzzel in elkaar flansen ipv urenlang die tv-stralingen in zich op te laten nemen. In dit artikel vind je meer leerzame activiteiten die goed zijn voor je kids.

  1. Blijf fris en fruitig

Spring meteen lekker onder de douche als je ontwaakt. Zo wek je energie op en ben je klaar voor een nieuwe frisse dag. Neem je kids mee in deze frisse start, en maak er een “normale” werk- en schooldag van. Leg daarvoor ook de joggingbroeken weer terug in de kast en trek fatsoenlijke kleding aan. Je hoeft jezelf niet als een modepoppetje door het huis te laten paraderen, maar met een beetje make-up (voor de vrouwen natuurlijk) en een lekker luchtje voel je jezelf al stukken beter.

  1. Werk in tijdsblokken

Plan je suf! Maak vooraf al een strakke planning en hou je eraan. Structuur is the key voor een normaal dagritme. Loop aan het begin van de week met het hele gezin het rooster door te lopen, weet iedereen ook precies wat er elke dag van ze verwacht wordt, en is er aanzienlijk minder ruimte voor het lamlendige bankhangen. Door te werken volgens een rooster vergeet je ook geen andere belangrijke zaken. Check onze 10 tips voor een zo productief mogelijk dagje thuiswerken.

  1. Haal een frisse neus

Vergeet niet adem te halen. Nee, echt! Neem in je rooster een momentje mee waar je even de tijd neemt om bijvoorbeeld een rondje actief te gaan fietsen of een wandeling met de hond te gaan maken. Of je kat, maar dat is misschien een beetje gek. In je normale dagritme ben je zelfs tijdens een kantoorbaantje nog actief, ’s ochtends moet je naar je werk en ’s avonds weer het ritje naar huis, dus doe dit nu ook. Dit is ook het moment waarop je eventuele zoon of dochter eventjes zijn/haar energie kwijt kan. Trek die skeelers aan, pak dat skateboard uit de kast en ga er is lekker op uit!

dagritme

  1. Blijf goed en gezond eten

Ontbijt op een vast tijdstip en doe dit gezond! Dat is echt belangrijk. Het is ontzettend lastig om thuis niks te snaaien, maar wel echt beter. Wanneer je tijdens quarantaine alleen maar gaat snoepen ga je je nog futlozer voelen. Suikerdips zijn namelijk echt niet wat je wilt wanneer je thuis zit. Maak een vullend ontbijt zodat je later minder snel in de verleiding bent om te gaan snacken. Vergeet je middag- en avondeten niet en vooral de fruithapjes tussendoor zijn essentieel. Ook leuk om samen met de kindjes klaar te maken. Iets wat je iedere dag kunt laten terugkeren op het rooster!

Tell Us What You Think
2Te gek2Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]