Hellup! Hoe stop ik met roken?!

Pleisters, kauwgom, mondspray, er zijn werkelijk honderden manieren bedacht om te stoppen met roken. Toch heeft vrijwel iedereen die probeert te stoppen met deze dodelijk irritante verslaving daar grote moeite mee. Gelukkig zijn er slimme hacks om de peuken eindelijk permanent uit je leven te verbannen. Dus krijg je al de bibbers als je alleen maar denkt aan het weggooien van je halfvolle pakje? let dan even goed op!

Gooi al je sigaretten weg (maar dan ook écht alles!)

De eerste stap is om alles wat met roken te maken heeft uit te zwaaien. Gooi je aanstekers weg, je asbakken, je pot met tabak, alles! Wat je namelijk doet herinneren aan roken, zal je op den duur ook weer laten roken. Knoop de vuilniszak dicht en gooi hem gelijk weg, zodat je niet de neiging hebt om weer door de zak te graaien. Gelukkig worden sigaretten in steeds minder winkels verkocht, maar doe er desalniettemin alles aan aan om de verkooppunten te vermijden. Ook dit zal je ongewenst in de verleiding brengen weer een pakje saffies aan te schaffen.

Denk altijd aan de nadelen van roken

Het is een open deur, maar dit is echt een hele belangrijke tip: Stel jezelf altijd de vraag of er eigenlijk wel een voordeel aan roken zit? Je krijgt er een naar hoestje van, benauwdheid, je raakt geïrriteerd als je niet kan roken, enzovoort. Het is lastig om te bedenken wat er lekker aan is, omdat het eigenlijk helemaal niet lekker is. De smaak niet, de structuur niet, niks! Als je verslaafde brein er niet constant om zou zeuren, zou je direct inzien hoe vies het eigenlijk is.

Wat te doen op lastige momenten?

Stel je voor. Je staat bij een barbecue van een goede vriend. Het zonnetje brandt lekker op je hoofd en hebt een koud drankje in je hand. En dan komt de neiging naar een sigaret. Zodra je om je heen kijkt, merk je op dat bijna al je vrienden roken. Deden ze dat altijd al?? Je kijkt naar de sigaretten die langzaam opbranden tussen hun vingers, waarbij het rokerige water je spontaan in de mond loopt… En dan biedt iemand je ineens een sigaret aan!

Dit is jouw moment om te shinen. Want jouw antwoord hierop is natuurlijk: “Nee!”

Hoe moeilijk het ook is, je moet de verleiding leren te weerstaan. Leg aan je vrienden uit dat je gestopt bent en vraag om hun begrip. Ze willen je hier ongetwijfeld in steunen, en wie weet ben jij voor anderen wel een inspiratie om ook te stoppen met roken. Hoe goed zou dat zijn!!

Als het je, ook met deze tips, niet lukt om te stoppen met roken, maak dan een afspraak met je huisarts. Zij hebben allerlei verschillende manieren die ze je aan kunnen bieden om definitief te stoppen. Veel succes!

Tell Us What You Think
5Te gek1Leuk0Serieus?14Meh...25Stom

3 Comments

 • Annie, onhandige huisvrouw looking for clues
  Posted 18/02/2020 11:23 pm 0Likes

  Welke tip heb je niet van het Stivoro gehaald? Als dit een poging is om een wijdopen deur open te laten trappen: gelukt!!
  Maar je vergeet een kleinigheid: roken is een verslaving. Google even, pas nog veel over de behandeling in het nieuws geweest. O.a. dat jouw ‘tips’ ehmm flauwekul zijn.

  Eén vraag: ben benieuwd wat ik zou moeten doen als mijn man wel zou roken, daar gaat je plan om alles de deur uit te doen tenzij je bedoelt dat je je man en evt. rokende kinderen ook de deur uit moet doen.
  Heb ik wel gedaan maar niet omdat ze rookten haha, gewoon gescheiden en eenmaal volwassen wilden de kids op zichzelf 😉 .

  Ben gestopt m.b.v. een vaper trouwens in de goede oude tijd (begin ‘2016) toen ik gelukkig nog niet wist dat dat ook niet zo best voor je longen is want het was DE oplossing voor mij. Ik ben blij met de ruim 10.000 euro die ik heb bespaard, ik rookte 20 sigaretten p.d. O ja, conditie is weer ok én mijn beginnende COPD is niet meer te meten. Dát zijn goede redenen i.m.h.o. 😉

  • Maris
   Posted 19/02/2020 9:16 am 0Likes

   Wat ben jij een zeiksnor. Iedereen werkt anders en dat deze tips niet voor jou werken betekent niet dat het niet goed is ik vind het wel goede ideeën en ga ze zeker gebruiken

 • anoniem
  Posted 18/02/2020 9:02 pm 0Likes

  Het enige wat goed werkt is het (audio) boek van Allen Carr: Easy way to stop smoking. Ik heb 1000en van dit soort berichten gelezen en ben nooit gestopt, totdat ik het bovenstaande boek las. Het boek haalt namelijk echt de trek in/debiele gedachte gang rondom een sigaret weg.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]