Je huis gezelliger maken? Zo doe je dat!

Leven in een huis waar het zo leeg is dat je je eigen echo hoort, dat is natuurlijk niet het toppunt van gezelligheid. Je wilt dat wanneer er mensen over de vloer komen, ze versteld staan over jouw leuke knusse huisje. Als je woonkamer op dit moment bestaat uit een bank, eettafel en televisie, dan hebben we hier een paar slimme tweaks die je huis binnen no time een stuk warmer maken.

Planten zijn je beste vrienden

Planten in je huis kunnen lege hoeken, lege muren of lege bijzettafels opvullen (en vooral opfleuren!). Huisplantjes maken de boel wat levendiger, en dan heb je ook iets om af en toe te verzorgen. Hangplanten zijn tegenwoordig erg in, wat logisch is, aangezien ze ontzettend leuk zijn. Je kan ze aan het plafond hangen, of aan een plankje in de muur. Op dat plankje zou je bijvoorbeeld ook nog wat boeken neer kunnen zetten, fotolijstjes of beeldjes.

Ook zijn planten in een pot een leuke toevoeging aan je huis. Ze kunnen groot of klein zijn, op de grond staan of op een klein tafeltje – waar je ze ook plaatst, het zal er altijd leuk uit zien!

Kastje hier, kastje daar

 

Kasten kunnen ook leegte in huis opvullen. Ze hoeven niet onwijs groot te zijn. Een kleine, compacte kast ziet er ook al leuk uit. In zo’n kast zou je bijvoorbeeld wat boeken kwijt kunnen, of ander prul dat ergens in huis slingert. Denk ook eens aan een leuke kast voor al je glazen en bekers, die mogen namelijk ook best ergens anders staan dan in de keuken.

Vloerkleden!

Als er iets is wat je huis in één klap warmer en sfeervoller maakt, is het wel een mooi vloerkleed. Deze geven je huis een stuk meer warmte en kleur. Je hebt vloerkleden in alle soorten en maten, dus je kan er een kiezen die goed bij je huis past. En het is ook nog eens lekker zacht onder je voeten.

Als dit je nou helemaal leuk lijkt, maar je nog wat meer inspiratie nodig hebt, kan je kijken op bijvoorbeeld Pinterest, IKEA of een andere site van een woonwinkel.

Nog meer tips nodig bij het inrichten van je huis? Check dit artikel!

Tell Us What You Think
2Te gek12Leuk2Serieus?2Meh...9Stom

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]