Je ruiten streeploos schoon? Check dit dan!

Ramen lappen… Oké, het is dat je huis er lekker van opknapt en zo, maar om nou te zeggen dat het een leuk klusje is, mwah. Zeker als blijkt dat het eindresultaat toch niet zo streeploos is als je had gewild! Houd je volgende keer daarom aan onze tips, dan komt dat helemaal goed.

Azijn als basis

Het begint allemaal met het juiste schoonmaakmiddel. Er zijn 1001 producten te koop, maar helaas laten veel glasreinigers behoorlijk wat strepen achter. Tip: hou je geld de volgende keer gewoon lekker in je zak, want in feite heb je alleen een klein beetje water, azijn en afwasmiddel nodig. That’s it!

Giet twee kopjes water, een kwart kopje azijn en een theelepel afwasmiddel in een spuitfles en schudt de boel lekker door elkaar. Spuit je ramen (licht) in met deze DIY-reiniger en gebruik een wisser om het schoonmaakmiddel weer weg te trekken. Herhaal met schoon water om te voorkomen dat er een filmpje afwasmiddel op je ramen achterblijft, want dat plakt nogal, waardoor vuil juist blijft hangen. PS Om deze reden is het zaak niet te veel afwasmiddel aan je schoonmaakmiddel toe te voegen.

Zwarte thee mag ook

Awww, is je azijn net op? Geen probleem. Zet een sterke kop thee en laat deze een uurtje afkoelen. Giet de thee vervolgens gewoon in een spuitfles en spuiten maar! Werkt prima.

Waardeer de wisser <3

Het volgende onmisbare element is een goede wisser. Of nou ja, de wisser mag eigenlijk best een goedkoop ding zijn – belangrijker is dat je de juiste techniek onder de knie hebt. En nee, dat zit hem niet eens echt in de beweging of het traject dat je erbij aflegt. Wat de truc dan is? Het allerbelangrijkst is om je wisser na elke baan goed schoon en droog te vegen. Probeer maar: een wereld van verschil.

Vermijd die nare zon

Wacht op een bewolkte dag! Bewolkte dagen zijn je beste vriend als het om ramen lappen gaat. Als je op een warme, zonnige dag aan de slag gaat loop je het risico dat je schoonmaakmiddel snel opdroogt en alsnog een filmpje achterlaat, waardoor je dus JUIST strepen krijgt.

Geen krant, wel koffiefilters!

Er zijn mensen die oude kranten gebruiken om hun ruiten (na het lappen) mee op te wrijven voor extra glans. Op zich best een goed idee, ware het niet dat er vaak restjes inkt op je kozijnen en handen achterblijven. Bah! Probeer het daarom de volgende keer eens met ongebruikte koffiefilters. Net als krantenpapier helpen koffiefilters te voorkomen dat er strepen op je ramen achterblijven, maar dan dus met de extra bonus dat je handen en de kozijnen schoon blijven.

Magisch microfiber

Vind je het zonde om je koffiefilters aan je ramen op te offeren? Snappen we helemaal! Vandaar dat we je ook nog even wijzen op de magie van de microvezeldoek. In tegenstelling tot katoenen en papieren doekjes die het vuil vaak alleen maar uitsmeren, houdt een microvezeldoek water, stof en vuil vast. Ook laten ze geen irritante pluisjes achter. Voor het beste resultaat maak je cirkelvormige bewegingen, waarbij de slagen elkaar overlappen.

Laatste optie: een schoolbordwisser!

Als je zelfs na het braaf opvolgen van onze tips nog steeds strepen na het ramen lappen ziet, dan ren je naar de hobbywinkel voor een schoolbordwisser. Een zacht, antistatisch shirt werkt overigens vaak ook. De truc is om iets te vinden dat strepen verwijdert, maar geen extra pluisjes of stof achterlaat.

Zo hé, da’s ook handig: Zo ontdooi je in tien minuten je vriezer!

Tell Us What You Think
10Te gek12Leuk1Serieus?0Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]