Girl boss: wat als je partner jaloers is op jouw inkomen?

Natuurlijk wil jouw vriend dat je gelukkig bent en krijgt wat je verdient. Maar soms kan het toch een behoorlijke hobbel in jullie relatie zijn wanneer jij meer verdient dan je man. Dus wat doe je als sterke vrouw wanneer jouw vriend jaloers is op je welverdiende inkomen?

Ondanks dat er nog steeds een verschil tussen de inkomens van mannen en vrouwen voor dezelfde functie is, wordt het ook steeds normaler dat vrouwen meer gaan verdienen dan hun man. Dat is natuurlijk afhankelijk van het soort baan en het opleidingsniveau. Jonge mannen zijn echter nog steeds opgegroeid met het idee dat het zorgen voor de vrouw en het gezin, onderdeel is van “hun mannelijkheid”. Dus als jij de hoofdkostwinner in je gezin bent, tast je daarmee dan zijn mannelijkheid aan?

GIF by E!

Herken de symptomen

Maakt jouw vriend grapjes ten koste van jou of van je baan? Zet hij je werk als onbelangrijk of niet uitdagend weg? Dan is dat een van de eerste signalen dat er iets mis is in zijn perceptie van de inkomstenverdeling. Als koppel hoor je elkaar namelijk te steunen en moet je elkaar naar een hoger niveau willen stuwen. Jaloezie vanwege functie, status of inkomen, is een ongezonde factor.

pay me bitch better have my money GIF

Ga met hem in gesprek

Natuurlijk is het logisch dat je erover moet praten wanneer je merkt dat jouw salaris een obstakel in jullie relatie begint te vormen. Maak hem duidelijk dat het draait om plezier in het werk en een hoger salaris betekent niet gelijk dat je succesvoller bent. Vraag hem waarom hij er last van heeft dat jij meer verdient. Het zou ook kunnen dat er een onderliggend probleem is. Bijvoorbeeld dat hij zich niet gezien voelt doordat jij veel met werk bezig bent en hij niet langer het gevoel heeft een prioriteit te zijn in jouw leven. Probeer het gesprek rustig te houden en te luisteren naar zijn argumenten.

rich make it rain GIF

Ga niet compenseren

Mocht het gesprek niet vlotten, let er dan op dat je niet gaat compenseren om hem een beter gevoel te geven. Er is namelijk geen enkele reden waarom jij je schuldig zou voelen doordat je meer verdient dan jouw man. Zolang het een probleem blijft vormen, heb jij het recht om dit te blijven aankaarten. Dus blijf over je werk praten maar geef hem ook alle aandacht wanneer hij over zijn werk praat. En mocht hij nou echt niet veranderen? Dan moet je je misschien afvragen of hij wel de juiste voor je is, gezien hij jou niet kan steunen in jouw succes.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author