Met deze tips blijft je parfum de hele dag zitten

Vanochtend rook je nog zo lekker… Tegen de middag is er echter niets meer over van die fijne parfum! Dat geldt zelfs voor de mensen die zich er elke dag mee lijken te douchen… No worries, met onze 9 tips blijft je parfum voortaan de hele dag zitten, zonder dat je meteen het hele flesje leeg hoeft te spuiten.

Strategisch spuiten

Om je geur langer te behouden, kies je een paar strategische punten uit om je parfum op aan te brengen. Het gaat dan om lichaamsdelen die het warmst zijn. We noemen bijvoorbeeld de binnenkant van je polsen en je ellebogen. En als je toch bezig bent, spuit je ook meteen wat in je nek, onder je middenrif en achter je knieën.

Vette oortjes

Het klinkt misschien raar, maar hoe vetter je huid is, hoe beter deze geur vasthoudt. Zodoende is de bovenkant van je oren bijvoorbeeld ook een goede plek om wat parfum op aan te brengen! Je parfum zal dan extra lang te ruiken zijn.

Vaseline voor een extra lange werking

Heb je een lange dag voor de boeg? Wrijf dan eerst een klein beetje vaseline op die strategische punten die we hierboven noemden. De balsem zorgt ervoor dat de parfum gehydrateerd blijft en dus langer meegaat.

Parfum direct na het douchen

Breng je parfum bij voorkeur vlak na het douchen aan. Je poriën staan dan open en je bent lekker schoon! Wat echter wel belangrijk is; droog jezelf eerst heel goed af! Als je huid nog nat is, vervliegt de geur juist weer sneller.

Eerst parfum, dan kleren

Nog een tip over de timing: breng je parfum aan voordat je je kleren aantrekt. Je blijft de geur het langst ruiken als deze kan versmelten met de natuurlijke oliën op je lichaam. Mooi meegenomen: je kleding blijft op deze manier vlekvrij! Parfum (met alcohol) kan je kleding namelijk ernstig doen verkleuren.

Dep de parfum op je huid

Je ziet mensen vaak hun polsen over elkaar wrijven, nadat ze parfum aangebracht hebben. Ze denken dat ze de geur op deze manier uitsmeren en langer kunnen vasthouden. Het omgekeerde is echter waar! Wrijving zorgt er namelijk voor dat de geur sneller vervaagt. Als je je geurtje niet op kunt spuiten, kies je er dan voor deze voorzichtig op je huid te deppen. Maar ga er vervolgens dus niet mee wrijven.

De beroemde parfum-wolk

Nog een misvatting: je ziet mensen soms parfum in de lucht spuiten om vervolgens door deze geurwolk heen te lopen. Doe dat niet! Je verspilt namelijk een hoop parfum, omdat het lang niet allemaal op je huid terechtkomt. Je kunt je parfum beter rechtstreeks op je blote huid aanbrengen.

Parfum op je haarborstel

Spray wat parfum op je haarborstel. De alcohol in parfum kan je haar uitdrogen, zodat je het product liever niet direct op je haar aanbrengt. In plaats daarvan breng je het dus lichtjes aan via je haarborstel.

Noodflesje voor de vrijmibo

Zelfs als je onze tips netjes opvolgt, zal je parfum tegen de avond zijn beste tijd wel hebben gehad… En als je weet dat je na je werk nog door moet naar die vrijmibo, dan doe je er goed aan om een klein flesje van je favoriete luchtje mee te nemen.

Tell Us What You Think
15Te gek29Leuk2Serieus?7Meh...4Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]