Wanneer je met het verkeerde been uit bed bent gestapt en je daardoor somber voelt, ga dan niet reflecteren over je leven. Ons geheugen is namelijk gerelateerd aan onze context en dus ook aan onze stemming [State-dependent learning]. Wanneer je je somber voelt, ben je dus beter in staat om sombere dingen uit je leven te herinneren, waardoor je je nog somberder gaat voelen, etc. Dergelijke overpeinzingen zijn dan weinig constructief. Doe dus op zo’n dag routine dingen, of beter nog: ga sporten. Bij lichaamsbeweging komt namelijk endorfine vrij en endorfine geeft een geluksgevoel.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

  • Sanne Roemen
    Posted 12/11/2007 2:01 am 0Likes

    Wandelen met roodgeruite kaplaarzen en felgele regenjas werkt ook. Lekker debiel kinds door de plassen stampen. En als er dan een traan over je wang biggelt, denkt iedereen dat het een regendruppel is. Niet dat je dat volhoudt met je gekke regenkleding. Deze tip is dus voor als het regent. Als de zon schijnt werkt ie niet zo best 😀

  • Arnout Drenthel
    Posted 10/11/2007 11:59 am 0Likes

    Eigenlijk een bere-sterke tip, want ik merk dat ik me daar ook nog wel eens schuldig aan maak. Op die dagen bekruipt je snel het gevoel: “er moeten dingen anders”. En dan ga je inderdaad o.a. bedenken dat je vaker moet gaan sporten en je jezelf meer “time off” moet gunnen… maar ja, dat is juist op *dat* moment al het beste om te doen denk ik.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]