Ontdek, verander en download wat Google van je weet

Weet jij welke devices, apps en sites toegang hebben tot je Google account? En heb je je zoekgeschiedenis (ook van YouTube!) wel eens bekeken? In deze post 7 Google links om te ontdekken, veranderen en downloaden wat Google van je weet! Lees ook: Controleer je advertentie voor Facebook met Komfo.
Bekijk ook eens ons vakantieboek!

Zoekgeschiedenis

Je complete zoekgeschiedenis op een rij. Ik moest er hardop om lachen, in de laatste week heb ik iets over de 200 keer een zoekopdracht in Google ingetikt. Gisteren zaten deze pareltjes van zoekwoorden ertussen: ‘skottelbraai’, ‘Bon Bon Bloc’, ‘platitude’ en ‘komkommer verpotten’. Ik was het alweer vergeten. Maar ondertussen slaat Google het op…

Advertenties

Dit is ook leuk om te zien. Hier zie je wat Google denkt dat je interesses zijn waardoor je bepaalde advertenties wel of niet krijgt te zien. Een beetje jammer is dat ik mijzelf niet herken in ‘east Asian music’, ‘bicycles and accessories’ en ‘shooter games’. Je kan de categorieën wel aanpassen.

Locatie

Op deze pagina kan je zien waar je een Google-service hebt gebruikt aan de hand van rode stipjes op een Google wereldkaart. Aardig is dat er opties zijn om bijvoorbeeld de plaatsen die je het vaakst bezoekt op een rij te zetten.

Data downloaden

Wil je al je Google data downloaden en archiveren? Dat kan hier. Alle Google diensten staan op een rij, jij vinkt aan of uit van welke dienst je de data wil downloaden. Neem hier wel even de tijd voor!

Dashboard

Op je eigen Google Dashboard zie je van welke Google diensten je gebruik maakt met bijbehorende activiteit. Zo heb ik 23,799 Gmail conversaties, heb ik 5 devices die toestemming hebben mijn account te gebruiken en zie ik dat ik 184 apps gebruik uit de Play Store. Dit is ook de plek om alle instellingen per dienst eens rustig te bekijken en aan te passen waar nodig.

YouTube zoekgeschiedenis

Kijk zo leuk! Ook YouTube heeft al je zoekopdrachten netjes op een rij staan! Je kan ervoor kiezen om de hele zoekgeschiedenis of specifieke zoekwoorden te wissen.

Toestemming

Op deze pagina zie je een overzicht van alle apps en websites die jij (ooit) toestemming hebt gegeven om een linkje te leggen met je Google account. Zo heb ik Datumprikker.nl toestemming gegeven tot mijn contactlijst, WhatsApp tot mijn Google Drive en Deezer tot mijn basic account gegevens. Met 1 klik op de knop ‘verwijderen’ doe je de toestemming teniet.
 
Lees ook: 3 manieren om Google Reverse Image Search te gebruiken

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Paula
    Posted 27/05/2016 8:24 am 0Likes

    Werkelijk een helder, informatief artikel waarmee de duistere gangen van Google een beetje verlicht worden. Chapeau! Ik deel het natuurlijk!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]