Routine: goed of slecht voor je seksleven?

Het idee dat routine niet goed is voor ons seksleven is behoorlijk het publieke bewustzijn binnengedrongen. Maar is dit niet simpelweg een algemene aanname die glossy magazines ons hebben opgelegd? Eigenlijk is het onzin dat routine een negatieve lading heeft gekregen met betrekking tot seks, en het bewijs vind je hier!

Het geconstrueerde idee van ideale seks is iets spontaans dat gebeurt als twee (of meer) mensen hun lusten de vrije loop laten gaan. In films, series en andere soorten media zien we perfecte momenten van gelijkgestemden die zich in perfecte harmonie laten meesleuren met hun impulsiviteit.

Maar spontaniteit is iets dat je niet kan afdwingen en ook niet voor iedereen even belangrijk. Want als je geen impulsief persoon bent, waarom zou je dan tegen je natuur moeten ingaan? En betekent dit dan dat je niet (voldoende) seksueel actief kunt zijn?

Een gelijke mindset

‘Spontaan’ moeten zijn kan best wel een onnodige druk uitoefenen op iemand, zorgen voor spanning en onzekerheid. Want hoe blijf je spontaan? Wat voor gekke, onverwachte dingen moet je doen om ongedwongen en ongeremd te blijven? Is het niet veel aangenamer en meer ontspannend om te weten waar je aan toe bent als het om seks gaat?

Als dat voor jou zo werkt, als je liever duidelijkheid hebt over wanneer en hoe je intiem gaat zijn met je partner, dan is dat natuurlijk prima. Seks is een sociale interactie, een manier om emoties mee te delen, en iedereen doet dat op z’n eigen, unieke manier. Helemaal in het geval jij en je partner hier hetzelfde over denken, als jullie seksuele temperamenten wat dat betreft op elkaar aansluiten, dan is routine helemaal geen slechte zaak.

Helemaal zo slecht nog niet…

Routine heeft inderdaad een slechte reputatie gekregen als het gaat om seks, maar dat is omdat het gezien wordt als iets rigide, iets dat onmogelijk te veranderen is. Het gaat voorbij aan het feit dat het verandert met de tijd, dat je dingen aan je routine kunt toevoegen of dat je het zelfs helemaal kunt omgooien als je daar behoefte aan hebt. Daarnaast is routine namelijk simpelweg een gewoonte. Of bedrevenheid, een vaardigheid dat je door ervaring hebt aangeleerd, en sinds wanneer is er iets mis met geoefendheid, helemaal als het aankomt op seks?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]