Snel afvallen? 10 tips die echt helpen!

Heb jij moeite met afvallen? Dan hebben wij hier 10 tips over hoe je het beste kunt afvallen door te sporten, te letten op wat je eet en gezond te leven. Ben je niet zeker of je een gezond gewicht hebt? Ga dan naar de website van Voedingscentrum en reken je BMI uit.

1. Kies het beste moment om te sporten. Probeer ritme te krijgen. Want als je elke dag op hetzelfde moment sport, is dat beter voor je lichaam.

2. Vermijd zoveel mogelijk vettige hapjes, neem liever bijvoorbeeld een appel dan een reepje chocola.

3. Kook zelf, jij weet het beste wat gezond en lekker is.

4. Weeg je elke dag. Zo heb je een idee of je goed bezig bent, en zo motiveer je jezelf ook beter. Hoe meer je afvalt, hoe gemotiveerder je wordt. Elke dag wegen zorgt er ook voor dat je tijdig kan reageren.

5. Informeer je omgeving (op je werk of bij vrienden en familie). Zij kunnen dan rekening houden met je dieet. Dan gaan ze niet naast je snoepen, en dan raak jij ook niet in de verleiding.

6. Begin direct. Als je het steeds uitstelt, komt er niks van. Wil je zo snel mogelijk afvallen? Het kan geen kwaad om een duidelijke

7. Zorg dat je altijd ontbijt. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En als je ontbijt, eet je natuurlijk niet vettig. Je eet bijvoorbeeld havermout, of muesli. Zo voorkom dat je de rest van de dag honger krijgt.

8. Eet niet na 20:00. Dan verteert je lichaam het langzamer, en val je ook minder snel af. Je lichaam slaat alle slechte stoffen op.

9. Eet niet veel, maar vaak. Het is gezonder om vijf/zes keer op een dag te eten dan alles in een keer.

10. Slaap voldoende. Slaapgebrek kan zorgen ervoor zorgen dat je hongerhormonen verstoord worden en zorgt dat je meer trek krijgt in eten.

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips zullen hebben, en zo snel mogelijk op het gewicht komen waar jullie naar streven.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Kees
  Posted 02/01/2016 5:44 pm 0Likes

  Tip 4 en 8 kunnen de prullenbak in.

  Gewicht schommelt nogal jezelf elke dag wegen heeft geen enkel nut. Beter eens per maand, eventuele veranderingen zijn op die termijn bestendiger.

  Niet na 20.00 uur eten, dan zouden Spanjolen moddervet moeten zijn. Maar dat zijn ze niet.

  • Maria
   Posted 03/01/2016 1:08 pm 0Likes

   Hoi Kees, de Spanjolen (en Fransen) eten maar heel weinig ‘s avonds en de lunch is ons driegangenmenu van de Nederlandse avondmaaltijd. Sinds ik in Barcelona woon en Spaans eet ben ik eindelijk de overtollige kilo’s kwijt geraakt.
   Helaas is deze methode niet zomaar naar de Nederlandse situatie te vertalen met een halfuurtje pauze. Maar de tip wegwuiven is onterecht.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]