Snel je ideeen verzamelen

Voor mijn persoonlijke werkzaamheden gebruik ik Nozbe als systeem om alle taken, ideeen en lijstjes in te bewaren. Ik vind het een fraai online GTD systeem met veel mogelijkheden. Maar zoals de meeste systemen hebben ze 1 groot manco: Je moet naar de site om een idee of een taak in te voeren. Gelukkig is er voor de Mac Quicksilver, waarmee je heel snel ideeen en taken in een textbestand kunt zetten en zo later in 1 x in Nozbe kunt zetten. Op Windows heb ik een vergelijkbaar systeem gemaakt met Autohotkey waar ik al eerder over heb geschreven.
Volle InboxMaar Nozbe heeft nu een erg fraaie uitbreiding waarmee je direct je taken kunt e-mailen naar je inbox in Nozbe. Met een paar simpele handelingen heb je je gedachtensprong direct uit je hoofd in een vertrouwd systeem gezet, zodat je door kunt met je werk. In deze blogpost wordt alles uitgelegd inclusief de intuïtieve codes om je idee direct bij het juiste project of context te zetten. Het is wachten tot iemand met de Nozbe API aan de slag gaat en een klein programmaatje met deze mogelijkheden maakt om op je desktop te draaien.
Op What’s The Next Action vind je ook een fraaie gastpost over het gebruik van Nozbe en GTD.
(foto: Kogakure)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

9 Comments

 • Merijn Vogel
  Posted 19/11/2007 3:03 pm 0Likes

  Een paar dagen Nozbe gebruikt en nu over aan het stappen op RTM omdat mij dat beter lijkt.
  Het enige betere aan Nozbe tov RTM is dat je in 1 mailtje 5 tasks tegelijk kunt zetten; en dus voor een dag werk in 1 keer in je Work project kunt mikken.
  RTM integreert met mijn iGoogle pagina, heeft een rijker interface en de performance van de website lijkt een stuk beter. Verder bevalt de layout me beter, maar dat is deels een kwestie van smaak.

 • Roel Willems
  Posted 12/11/2007 10:32 pm 0Likes

  RTM is ook nog iets waar naar wil gaan kijken want het is voor zover ik weet het eerste GTD online applicatie die ook offline beschikbaar is (wat voor mij persoonlijk wel een vereiste is).

 • John
  Posted 12/11/2007 9:26 pm 0Likes

  Ik ben sinds een maand “into GTD” en gebruik Remember the Milk in combinatie met Google Calendar. RTM bevalt me uitstekend. Net als blijkbaar bij Nozbe is er de mogelijkheid om todo’s naar je RTM inbox te mailen. Verder zijn geweldige features van deze webtool het feit dat je via oa SMS en IM reminders van je todo’s kunt ontvangen. Daarnaast heb ik in Google Calendar een sync link “lopen” die mij, als ik in GCal aangelogd ben, de todo’s uit RTM per dag toont. Ik wil RTM van harte aanbevelen. Trouwens, weliswaar in beta, maar RTM is ook in het Nederlands beschikbaar.

 • Onno
  Posted 12/11/2007 2:40 pm 0Likes

  Jammer dat de gratis verise zo beperkt is, ik ben groot voorstander van gratis software, en ik hoef niet alle toeters en bellen, maar deze is wel ernstig bepert in de mogelijkheden. Ik ga de anderen even bekijken, het concept bevalt me wel.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 11/11/2007 4:52 pm 0Likes

  @Peter Er zijn heel veel online en offline systemen voor GTD. Ik heb er al een aantal geprobeerd en Nozbe bevalt me tot op heden het best. Ik heb ook eens Backpack gebruikt maar dat is te beperkt. Lees hier hoe ik dat gebruikte. Een lijst van software kun je onder andere vinden op GTD Index (onderaan) of in deze “massive list”. Maar wil je aan de slag met GTD, kijk dan ook eens bij onze collega-redacteur Taco Oosterkamp die een korting aanbiedt voor een eendaagse cursus!

 • Peter Weessies
  Posted 11/11/2007 4:26 pm 0Likes

  Deze ziet er inderdaad vrij goed uit…
  Zijn er nog meer goeie online systemen voor GTD… Graag positieve en negatieve ervaringen…
  En zijn er ook andere manieren voor GTD behalve dit…

Comments are closed.