Tintelingen, een slapend gevoel en krachtsverlies tijdens typen en muizen

Tintelingen, een slapend gevoel en krachtverlies in de armen en handen zijn symptomen die vaak voorkomen bij mensen die langdurig achter de pc zitten. Daarnaast zijn de handen vaak koud of voelen ze dik en opgezwollen aan. Behalve dat het een vervelend gevoel geeft, kan het ook behoorlijk schrikken zijn als je het idee hebt de controle over je armen te verliezen. Als uit medisch onderzoek geen bijzonderheden voortkomen wordt het vaak afgedaan als aanstellerei of een psychisch probleem.

Oorzaak van de symptomen
Over het algemeen zijn deze symptomen het gevolg van een verminderde doorbloeding en geleiding van de zenuwbanen. Vermindering van de doorbloeding kan als gevolg hebben dat je koude handen krijgt en de toevoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen vermindert. Afknelling van zenuwbanen kan leiden tot krachtverlies, tintelingen en een slapend of doof gevoel in de armen en handen.

Hoe kunnen deze afknellingen ontstaan?
De bloedvaten komen vanaf het hart en lopen onder langs de hals door de nekspieren, langs het sleutelbeen en vertakken zich verder in de arm. De zenuwbanen komen vanuit de nekwervels en lopen voor een groot deel parallel aan de bloedvaten de arm in. De afknelling kan ontstaan door een standsverandering van de nekwervels, van het sleutelbeen en schouderblad, of door een verhoogde spierspanning in de nek, schouders of armen.

Hoe los je dit op?
Voordat je dit kunt oplossen zul je eerst de oorzaak van de standsverandering van de nekwervels, van het sleutelbeen en schouderblad en/of de verhoogde spierspanning moeten vinden. Soms zit de oorzaak in een ziekte of een groeiafwijking. In dat geval kan de huisarts of specialist het beste advies geven. Maar veel vaker zit de oorzaak in de manier waarop men het lichaam gebruikt. De oorzaak is dan een onnatuurlijke manier van bewegen.

Natuurlijk bewegen
Een standafwijking van de rug- en nekwervels en de stand van het sleutelbeen kun je beïnvloeden door weer op een natuurlijke manier te leren bewegen. Bij de natuurlijke stand van de wervelkolom hebben de zenuwen en bloedvaten normaal gesproken voldoende ruimte om vrij te geleiden en doorstromen. Daarnaast heeft iemand die ‘goed’ beweegt normaliter ook automatisch de juiste spierspanning. De invloed van de manier van bewegen op de spierspanning kun je zien op de afbeeldingen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author